Friday, January 10, 2014

Running Man buat orang ketawa



Assalamualaikum korang...

macam yang saya janjikan...hehehe...

jom kita share pasal running man....yang pasti rancangan variety show yang berasal dari korea selatan...maksud running man dalam bahasa kita ialah 'orang berlari' 
yelah tagline dia pon 'don't walk, run !'  sape yang penonton setia memang pahamlahkan...kita yang tengok sama penat...bukan penat lari..tapi penat gelak..kihkihkihkih...

running man ni dah start pada 11 julai 2010..ha...maknanya dah 3 tahun benda ni..tapi menjadi perbualan rakyat malaysia hujung tahun 2012..pengambaran rancangan ni bukan sahaja tertumpu di korea semata²..mereka juga ada menjalankan pengambaran di Thailand..Hong Kong..dan China.. 
mereka ada juga datang ke singapura dan malaysia untuk jumpa dengan peminat² tegar mereka..hehehe

Running man ni dianggotai oleh 8 orang artis dan biasanya setiap episod akan ada artis undangan...


Yoo Jae-suk atau lebih dikenali sebagai  MC of the nation oleh peminatnya di korea...didalam running man pulak dia lebih dikenali sebagai grasshopper atau Yooruce Willis.



Kang Hee-gun atau nama glamernya Kang Gary atau Gary merupakan penyanyi rap, penulis lirik , pencipta lagu, penari, juga mempunyai restoran dan owner of Leessang Company.  Gary juga selalu digelar Monday Couple sebab suka menyakat ji hyo..


hohoho...ni ramai peminat ni.... Kim Jong Kook..peserta paling digeruni dalam running man...hahaha...adehai dalam RM lebih dikenali dengan nama Sparta ....sape yang tgk Rm tau ah kenapa paling digeruni..hahaha....dia ni penyanyi solo..tapi dulu dia ade duo yang diberi nama Turbo.....


Ha Dong Hoon atau lebih famous dengan nama Ha Ha....dalam RM diorang gelar dia Haroro ...Haha ni geng pengkhianat dalam RM...jong kook punya dongsaeng ni...tapi selalu khianat jong kook...adeh...


Geng RM paling tinggi.... Lee Kwang Soo atau lebih glamer giraffe ...geng pengkhianat sama ngan Haha jugak ni...baru-baru ni kwang soo mai Malaysia jumpa peminat2 dia...ohw nama baru dia Prince of Asia ok sebab peminat dia kat asia melampaui dari ahli yang lain....hehehehe...


si hidung besar...heheheheh gelaran Ji Suk Jin dalam RM... paling cepat akan dikalahkan..geng pengkhianat jugak ni...hahahahaha...walaupon Suk Jin antara geng yang veteran tapi dia tetap bagi all out untuk Running Man...chaiyookkk


satu-satunya peserta perempuan dalam Running Man weh...aik nape ada gegurl kan kalau nama pon running man...hahaha...diorang semua anggap Song Ji Hyo ni macam lelaki..hampeh sungguh..hahahaha...tapi gary je yang suka kat ji hyo sebab tu depa dua digelar monday couple...sooo chomel...oh ji hyo jugak digelar ace ji hyo sebab dia blur tapi ganas..hahaha


ha....ni flower boy dalam running man Song Joong ki...awal-awal je dia ada dalam running man..sekarang dia sedang menjalani latihan ketenteraan di korea...kan semua lelaki korea kena pergi latihan tu...huhuhu....

so ni antara info yang boleh di share tentang running man....nanti kalau ada lagi kita share ek..hehehehe biodata depa ke kan....

xoxo ( macam Mr DIM )






Saturday, January 4, 2014

Terlebih concern pon payah ek...

Assalamualaikum korang..

Tadi kita share something kat fb..huhu..


So...saje berlawak gua share status ni dengan captionnya

"So maknanya xleh ah nak belanja banyak2 sebab belum boleh bagi anak dan takde anak nak dijaga...."

So ape yg korang fahamkan???

Tapi itulah kalau jenis kawan yang terlalu concern ni...aku dapat komen cmni....


ok aku faham...sebelum aku share status tu pon aku faham...memanglah dah tanggungjawabkan...cuma aku just nak highlight kat situ...aku lom boleh bagi anak...so belanja kena kurang sikitlah berbanding kalau ada anak...aduhaiiii...

Kang kalau jawab lebih2 kata aku yang emo...huhu...kata aku xsporting...cuma cara jawapan tu macam konon aku tak tau pahala mandi ngan laki kot...alooohaaaa...

Ke dia nak bgtau yg dia hari2 sental belakang laki dia...sajelah tu nak buat kita jeles   yelah kita jeles......hahaha

Nota peringatan : lepas ni sehari 2 kali nak sental belakang laki den..maknonya seminggu 14 kali sental..komfom licin berkilat belakang laki den...