Tuesday, April 30, 2013

Just Give Me A Reason Pink (feat. Nate Ruess)







Just Give Me A  Reason Pink (feat. Nate Ruess)


Right from the start
You were a thief
You stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them

Now you've been talking in your sleep, oh, oh
Things you never say to me, oh, oh
Tell me that you've had enough
Of our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again

I'm sorry I don't understand
Where all of this is coming from
I thought that we were fine
(Oh, we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin'
And it's all in your mind
(Yeah but this is happenin')

You've been havin' real bad dreams, oh, oh
You used to lie so close to me, oh, oh
There's nothing more than empty sheets
Between our love, our love
Oh, our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
I never stopped
You're still written in the scars on my heart
You're not broken just bent
And we can learn to love again

Oh, tear ducts and rust
I'll fix it for us
We're collecting dust
But our love's enough
You're holding it in
You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Oh, we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh, oh, that we're not broken just bent
And we can learn to love again




Sumber SINI

MP3 Download SINI

Monday, April 29, 2013

Antara Pesta Buku Antarabangsa dengan saya... :)

Assalamualaikum and morning malaysian...

pergh pepagi dah speking..berterabur plak tu grammar..kihkihkihkih.. i'm sorry...

korang tak pergi ke

PESTA BUKU ANTARABANGSA 2013 yang sedang berlansung kat PWTC skrg ni....???

pesta ni start 26 april lepas..means hari jumaat....sampai bila..??sampai 5 mei ni je...

kita yang menulis ni lom pergi lagi..sebab lom ada hari cuti..huwaaa... InsyaAllah 1mei ni  kita pergi.. yelah hari buruhkan so semua cuti...so UTC pon tutup tarikh tu..yeayyyyy...hehehehehe....

kita memang suka membaca...hope tabiat ni jatuhlah kat anak² nanti...Aamiin....

jom usha antara koleksi buku yg sempat disnap..snap....hehehehehehe




ini antara yang kita beli secara online...dekat kedai buku fixi ... masa ni promo 6packs ..memang murahlah harga setiap satu buku tu bila beli sekali banyak..hehehe


ni masa pesta buku 1 malaysia last time kat PWTC gak...cuma bezanya pesta buku 1 malaysia ni semua buku² keluaran malaysia je yg terjual...pon besh...hehehehe...masa tu dapatlah adik kita jumpa penulis buku tamar jalis...hehehehe




ha..ni masa big bad wolf last time kat KL...pergh...memang sampai kul 3 pagi duduk dalam tu membelek buku je kejenya..hehehehehehe...puasss....

antara buku dari fixi lagi...hehehehe..tapi yang ni beli direct kat Kedai Buku 1 Malaysia...lalalalala


ahha....beli fixi online lagi...


minat membaca sudah dipupuk sikit-sikit oleh saya..hehehehe



ni saya beli online...besh woooo


tada....mini library diopis...


sesekali terapi diri...ubati hati...rawat jiwa...hehehe


selain tu...Ramlee Awang Murshid pon antara penulis yg saya minat hasil nukilannya...


antara koleksi dari Ramlee Awang Murshid (RAM) nanti tambah lagi..hehehe



beli di Kedai Buku 1 Malaysia..di puduraya ni..hehehe..senangkan..kedai buku ada kat tingkat bawah..laju je...


buku ni saya beli kat puduraya jugak..tapi kedai buku lain...sebab masa ni teruja baca sinopsis dari kwn di FB...soooo terjebak..memang tak menyesal beli pon..hehehe


masa ni party derma darah..anjuran twitter..tak sangka plak dapat novel....hehehe...sneyum lebau saya...


tada.... 1 penulis 3 buku berbeza jalan cerita..tiga-tiga besh..from fixi jugak ni...


terapi diri..hehehehe..


itu rak buku saya dirumah..hehehe..second rak buku sebenarnya..yang first dalam bilik..hehehehe



tadaaa.....komik yang besh..beli online direct dari penulis dan pelukisnya...hehehe
blog conteng² ..ada lagi koleksi bukunya yang saya beli...cuma xambil gambar...xsilap semua hasil beliau saya ada..santai dan ringan bacaan ni..tapi banyak mengimbau nostalgia...hehehe


masa ni baru beli rak ni..kongsi ngan #kandajebat ....but now..kami dah xkongsi..hehehe


beli di fixi jugak..hehehe...saya memang geli ngan ular..tapi jalan ceritanya besh..so ignore je pasal ular tu ek..hehehehe

hurm...antara koleksi yang diambil gambar..ada lagi yang lain..nantilah..tak pon meh ar datang rumah kalau nak borrow..hehehehe.. memang cita² bila dah ada rumah sendiri nak ada mini library...Alhamdulillah #kandajebat bantu realisasi impian kecil saya tu...nanti pindah rumah besar sikit..buat 1 bilik khas utk buku sahaja..masa tu nak ajak anak lepak dalam bilik tu membaca sahaja..hehehe..tambah ilmukan...

sekarang pon saya memang rajin beli dan baca buku yang lebih sesuai utk kanak-kanak..mengumpul dari sekarang,,nanti dah ada anak sendiri dah senang..just beli je buku baru setiap bulan...sekarang ni anak² buah saya yang rajin kumbah rak buku saya tu...adik-adik saya pon suka kumbah buku kat situ.,..hehehehehe...

oklah..jumpa lagi...muahhhhhh

XOXO



Tuesday, April 23, 2013

Aku tiba bagaikan pelangiiiiiiii

Fuhh terlalu meninggalkan blog ni...tq kawan-kawan yang kejutkan saya dari lena yang panjang...

adalah orang tu kata...taip blog macam kita sedang bercakap depan kawan-kawan... diam² aku cuba hadam ayat tu..hahahahaha...aduhai DIM ni... Tq much call saya suh sambung menaip di blog sendiri...

tak sangka dalam diam ramai yang sayangkan saya...yelah...ramai tegur nape senyap xberblog kah..?

ada juga yang sangka saya dah preggy so saya senyap sunyi sepi...

saya belom preggy lagi..lom rezki..hehehe... mari kita sama-sama doa ok..hehehe

DIM sila doa lebih sikit..hehehe

sempat jugak baca entry kawan-kawan tapi bila nak taip di blog sendiri jari kaku..hahahaha

ape aku nak taip ni...walhal banyak benda boleh dicerita...boleh dishare...

hehehehe...saya kena marah tau sebab tak update entry..biarkan blog bersarang..hehehehe...sorry kawan-kawan semua...

dikesempatan ni saya nak ucapkan TAKZIAH pada DIM saya ni...tabah sungguh hati dia...takpe DIM hanya DIA yang tahu apa yg terbaik untuk kita hambaNya...moga arwah kak gee tenang disana..kita pon dah borak² hari tu so no sedih²..teruskan hidup...so skrg DIM saya ni dah bergerak aktif memberi ceramah motivasi di banyak tempat...Alhamdulillah.....moga yangbaik kita kongsikan bersama...

nak ucapkan TAHNIAH pulak pada kawan-kawan yang preggy..hehehe...seronoknya rasa kita pon nak lompat bintang bersama..eh jangan...bahye..kita je boleh..awak jangan..hehehe...

TAHNIAH pada yang dah dapat baby...ramai kawan-kawan yg berlumba² keluarkan baby tau..hehehehe...seronok jugak bila kawan² seronok..hehehehe....

oklah nak gi jenjalan makan kek jap.. jom sapa nak itut....jommmmm....sape dalam pantang bertabahlahhhhh

muahhhh
xoxo