Tuesday, December 25, 2012

Pengalaman dan kepercayaan orang...

Wah lama gilo iva ponteng memblog...entahlah malas sgt..padahal dah bkk utk new post.tapi dari pagi smplah ke sudah tak berusik...blur...xtau nak cerita apa walaupon byk sgt benda yg nak dikongsikan..
Sejak tukar ke UTC KL ni masa sgt terhad..maklumlah dah ada shift waktu kejenya...kalau dulu aku nengok #kandajebat je yg dok pergi balik kerja shift hour..haaaa skrg aku punya giliran pulak...memula tu mmg rasa peliklah..yelah dah biasa wakti keje 8am - 5pm..skrg kalau tak 8am-5pm atau 1pm -10pm...tukar seminggu sekali..kalau minggu ni aku masuk petang punya shift..nextweek pagi pulak..gitulah..kena pulak samakan lebih kurang shift #kandajebat kalau tak..aku balik dia pergi..aku pergi dia balik....
Keje ditempat baru ni...diam tak diam dah nak masuk 4bln dah...kalau dulu mula2 ada 2 staff je..skrg dah 4 staff..kalau dulu xbyk kerenah...skrg macam2 ada...heheheheehe..mcm2 perangai org kau nak hadap...ada sekali aku kerja hari minggu..tgh duduk ngadap pc..tetiba ada sorang lelaki masuk..tgk fizikal nampak oklah..rerupanya dia ada mental problem..gua dah start nak cuak..yelah time tu gua sorang je bertugas...fuhhhh...tapi gua kena cool... Alhamdulillah gua selamat..dia nak mintak duit..gua mmglah kesian..tapikan gua pikir..kalau gua bagi dia duit..sok lusa dia akan dtg lagi...hari ni dia baik..kalau sok lusa dia amuk xke mampus huluq leher...
Kira gua ni counter servicelah..semua pasal perkhidmatan opis gua kena tau...memula cuak gak nak buat keje baru ni..tapi gua yakinkan diri... I can do it..yup kena ada skill beb...kena byk sabar nak layan kerenah org yg pelbagai...tapi gua jadikan itu pengalaman yg berharga utk gua...org lain xnak buay..tapi gua no hal...
Hehehehe. ..oklah...nak g merendek ngan #kandajebat ...yelah ni kan holiday...kena manfaatlah..hehehehe..jumpa lagi...nak tiru istanbul aku dtglah
XOXO
love
IS...