Friday, July 27, 2012

Cerita tentang Atok

Assalamualaikum

semalamkan iva dok citer kena keje luar...so smlm masa duk dalam office car tu lalulah depan HUKM dimana atok iva ditempatkan buat masa sekarang...tapi yelah takkan nak masuk HUKM plak kan...sebab ramai kawan² opis...so lalu jelah...then ondaway balik pejabat tetiba nenek kita call...suh datang hospital ngan my mom...masa tuuuu airmata dah bertakung je,...tunggu nak menitis,,tapi iva cepat² kawal diri takmau nanes...bacalah selawat...yassin segala..nak kasi tenang jiwa....

so terus call my mom suh standby..iva amik my mom je terus gerak ke HUKM..memang menguji..jem plak sepanjang jalan kuching...Ya Allah....then jem pulak kat cheras...ujian sungguh...berdebar je hati ni Allah SWT je yg tahulah...#kanda dah sampai dulu sbb rumah kita dekat je ngan HUKM tu...sampai je HUKM kita solat zuhur dulu...hati ni sebak tak habis,....

lepas solat cari #kanda..rupanya dia duk sorang² teman atok dalam ICU...sebab yg lain² ade yg baru smp..then ICU bukan semua leh masuk serentak...sekali masuk 2 orang sahaja utk setiap pesakit....kita dapat masuk sebab #kanda bawak kita masuk...kita terus cakap ngan atok walaupon dia xsedar lagi...baca yassin..tgk atok tenang sekali-sekala je nafas atok berombak besar...tgk atok nampak hensem sebab nurse tolong cukur janggot dan misai atok...cuma sekarang atok muntah hitam dari perut...kesian atok...

kita baca yassin pon dok terberenti² sebab sebak,..sebak sangat...tapi kita kena kuatkan..atok dengar je..kalau kita tak kuat atok lagilah...so jumpa doktor pakar...seluruh ahli keluarga dijemput masuk..anak cucu semua kerumun atok...tgk atok mcm lagi tenang,....pakcik kita bisik kat telinga atok bgtau abah kita tak dapat balik dari sabah..atas hal yg mmg xdapat elak..teka...atok kita kluar air mata... Ya Allah....semua macam sikit happy...doktor pakar kata...otak atok ade strok yg kecil..cuma tak pasti bahagian mane..nak kena mintak permission nak buat imbasan otak..nak tahu still got activity or not..ade dua kemungkinan..kalau still ade activity kat otak...so atok masih dalam keadaan sedar cuma tak bangun²...satu lagi kalau takde activity tapi organ lain still berfungsi atok diketagorikan dalam keadaan KOMA,.....berapa lama not sure..harapkan keajaiban utk atok sedar..lagi satu doktor kata leher atok akan ditebuk utk pernafasan sendiri...sebab skrg ni bergantung pada mesin..tapi takleh lama² takut lebih banyak kuman akan serang atok...kesiannnn atokkk...jantung atuk pon kena serang kuman,.,.buah pinggang dua² hampir rosak..puncanya masa dalam kecemasan jantung atok berenti hampir 10minit..itu adalah tanda tidak baik ...sebab oksigen tak sampai ke kebanyakkan organ penting...kesiannnn atokkkk...

kita xsanggup tengok atok kita tapi kita kena selalu ada disisi diakan... nenek kita dah redha kalau Allah SWT lebih sayangkan atok...kami semua pon camtu redha..sebabnya takmau seksa atok lama²..sekarang kami berdoa..bagi semangat..selalu borak ngan atok..bacakan yassin... #kanda lah paling rajin borak ngan atok..dia urutlah..itulah inilah..hehehe...kami sekeluarga hanya harapkan keajaiban dan kekuatan kami semua disalurkan ke dalam atok..moga atok terus kuat dan terus kuatttt...

tq pada yg selalu mendoakan atok...hanya Allah SWT je yg dapat balas budi baik korang tu...iva sekeluarga sangat² menghargainya...ni ade sikit gambar atok yg terkini..semalamlah..amik curi² sebab dalam ICU takleh snap picture,....ni lah orang degil..hehehe...jangan tiru perangai saya yea...

tu pakcik kita no3...yang nampak tangan pgg kaki tu is mymom... 


nenek kita tgh cakap ngan boifren dia...cium²...time ni sedey ok 



ni dah kurang wayar² berselirat....


p/s : ok korang nak g kerje luar dah...till then miss u all..rindu nak blogwalking..nanti kita jengah korang ek...

Thursday, July 26, 2012

Update laju2

Dah 3hari berturut kena kerja luar..MasyaAllah ujian sungguh..tekak kering sungguh..balik rumah je melepek xlarat..tapi kena gagah jugak masak berbukakan...

Ni pon dalam perjalanan ke sana...kalau kerja tak bercakap banyak tu mayb ok sikit..tapi sebab kena terang2kan cakap2...so tekak tu perit menahan dahaga..hehehe..tapi yelah dah nama pon kerjakan..

Oklah nak start keje dah... Nabi Muhammad SAW pon berperang masa bulan puasakan... Kira kerja ni leh diketagorikan samalah...selamat kerja pada semua...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, July 20, 2012

Jom Khatam Al-Quran dibulan Ramadhan

jom sape nak khatam senaskah Al-Quran sepanjang bulan Ramadhan yang mulia ni...

kita sharing okeh,.... *hug* semua

sharing is caring from here

dimulakan dengan niat..InsyaAllah dipermudahkan... aamiin....

SELAMAT PUASA SEMUA....

p/s : sorry tak sempat nak jalan-jalan ke blog u all...sebab keadaan tak mengizinkan...seminggu ni keadaan jadi makin pantas...banyak sangat benda sampai tak terkejar dek badan ni...aduhaiiii....
butdaway tq sangat² drop komen..nanti kita pergi blog korang ek..kita comment kat entry semua..hehehe

Salam Ramadhan dengan penuh keinsafan....

Assalamualaikum kengkawan...

lom terlambatkan nak ucap Selamat menyambut Ramadhan tahun ni..
moga tahun ni dapatlah kita peluang menambahbaik kekurangan yg lepas²
moga² terawih konsisten..tahun ni terawih iva memang dekat je,..bawah rumah je surau..InsyaAllah moga Allah berikan keizinan utk iva dan #kanda memenuhi tuntutan ini dengan selamatnya..iva doakan kamu semua jugak yea...

semalam final exam mandarin tahap 1...InsyaAllah iva yakin boleh dpt results yg happy...hehehe...

lagi satu nak mintak jasa baik kengkawan semua mendoakan kesejahteraan atok saya yang dimasukkan ke ICU malam semalam...pengsan sebab kekurangan gula dalam badan dan sekarang doktor tidurkan atok saya utk tempoh 24jam sebab ada jangkitan kuman di otak atok saya...moga atok saya lekas sembuh...saya tahu atok saya kuat,...jiwa dia cekal...hati dia gagah...

atok cepat sembuh...kita dah nak puasa ni...takmau tidur lelama...nanti atokkan nak gi terawih..along tahu atok seorang yg kuat...atok mampu hadapi dan lalui semua ni..maafkan along sebab masa atok kena serangan tu along takde dekat atok...rumah kitakan dah jauh atok...tapi along sentiasa bersama atok..doa along dan semua sentiasa bersama...sayang atokkkkkkkk


that is my atok and wan... 


saya amik kesempatan ni nak mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung rambut...mintak halalkan yang termakan ke minum ke...amik ke....saya dan suami minta maaf pada semua kalau ada yg tersinggung hati ke...kitakan manusia biasa...moga kebaikan kamu semua itu Allah dapat membalasnya...
saya tak reti nak reka ayat meleret² so pesan saya jangan ponteng terawik..jangan ponteng puasa...kalau dapat khatamkan Al-Quran....InsyaAllah....

ok jap lagi nak balik...nak g hospital..nak bagi lagi semangat banyak² kat atok saya tu...
jumpa lagi ek...muuahhhhh


Wednesday, July 18, 2012

Doakan saya tau :)

salam bersiaran kawan-kawan....

semalam saya buat status di FB tapi after 5minute saya delete...hurm...

besok saya final exam mandarin class tau..
saya berdebar sangat... 50% dari 100% utk dapat sijil..mampukah saya,..?

InsyaAllah saya cuba sebaik mungkin...

hehehehe...besok jugaklah kelas terakhir saya bersama kawan² dan laoshi...
kalau ada rezki dapatlah sambung ke tahap 2..
besok jugak after class kami rancang buat jamuan kecil utk meraikan laoshi dan kami semua..saya ingat nak buat kek lah..yuummmmmm...red velvet pon sodapkan...hehehehe

oklah...esok siap² amik cuti hehehe...ready for exam...chaiyookkk
doakan saya ekkkkk.....


kerjarumah yang sedang disiapkan..harap laoshi fahamlah tulisan cakar ayam saya tu..sepahhh...

wordless wednesday #18


kongsi dari sini 

Monday, July 16, 2012

Hujan itu sememangnya dinanti..tak tak semua mahu ia datang

hujan turun dengan lebatnya kat selayang ni,.... Alhamdulillah
tadi hati yang sedih ada sedikit terubat,...
lunch dibelanja oleh #kandajebat tersayang...


tapi cam pelik gak jejauh datang belanja dan temankan dia makan...
ade org gtau dia ke kita tgh sedey..hahahaha
tapi biasanya kami dua ni selalu Allah gerakkan perasaan..
ntahlah..hehehehe

bila hujan² ni kalau bancuh air panas pon sodap..nescafe plisss...

HUJAN by SUDIRMAN


Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinat berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut

Cinta yang bersemi
Diwaktu hujan turun
Menyirami ketandusan hati
Dan hujan turut mengiringi
Engkau pergi…

Selembut hujan bercurahan
Begitulah cinta ini
Semesra bumi yang disirami
Begitulah hati ini

Hujan yang turun bersama airmata
Bersama pedih.. Bersama Rindu
Kau datang dan kau pergi jua
Rindu lagi…..

sumber sini 

bila ALLAH menduga kita

salam bersiaran...

tengah sedih sebenarnya...
nak cerita it's too personal...
so just nak info kita sedih..
kita sedih sampai nanes...

#kandajebat tak tau pon..
tak mau dia tau pon...
hurm...
Bila ALLAH SWT menguji....

kalau dah ditakdirkan begitu...
kita kena belajar redha..
Ya Allah kau berikan hambaMu ini sepenuh kekuatan untuk hadapi kenyataan itu suatu hari nanti...
JIKA DITAKDIRKAN...

kalau boleh mintak dijauhkan..tapi itu semua kerja ALLAH SWT...
hanya DIA yang tahu sebaiknya utk kita...

Thursday, July 12, 2012

Di ujiNya

kadang-kadang bila kita diuji olehNya..
kita rasa kita paling susah masa tu..
tapi kita selalu lupa
disekeliling kita ramai lagi yang lebih susah dari kita...

tu pentingnya muhasabah diri..

kadang-kadang kita tgk org tu sedih je memanjang rupa dia..
kita mmg sedia maklumlahkan dia ada masalah..
tapi tak semestinya,...
orang yang sentiasa tersenyum pon
kadang-kadang tu ada sebenarnya masalah tapi jenis tak mau tunjuk..COOL...
memang tak dinafikan betul tak...??

skrg masalah saya ialah saya sakit GIGI...


gila sakittttttttt...berdenyut²..tapi takpe saya tahu sekurang²nya dosa² kecik saya InsyaAllah terampun..
so saya muhasabah diri..masa gigi elok kan main makan ikut suka hati...huhuhu..
ha sekarang rasakan....tabahhhhh.....

ok nak g ulangkaji...petang ni ade quiz utk mandarin class...huiiii quiz pon 30% tahu...next week final...adeh...doa²kan ek...

p/s : terjumpalah petua kat sini  nanti nak trylah yg lidah buaya tu...

Wednesday, July 11, 2012

wordless wednesday #16

Berapa berat blog korang..??

korang....korang...korang...meh sini jap...
ala gossip ala mak jemmah hokeh...

nak tanya ni...korang pernah tak tahu berapa berat blog korang..
yelah kadang-kadang kita ni naik syiookkk nak cantekkan blog kita tanpa sedar blog kita tu dah makin memberat..ahhhaaa..
sedangkan manusia kalau makan je pon boleh gemmmm...
inikan blog kita ni..hehehe

sooooo....
jom kita timbang blog kita sebelum orang bukak blog kita then terus klik pangkah kat belah kanan atas tu sebab loading lama sangat²


tak susah pon..meh sini rapat sikit...
memula tu pergi kat laman WEB ni  www.iwebtool.com



akan terpapar seperti dibawah....so klik yg dalam kotak merah tu...tunggu loading jap...



bila dah klik seperti dalam gambarah diatas tu...korang akan jumpa seperti dalam gambar dibawah..so..silalah isikan link blog korang dalam kotak yang saya tuju arah tu...
dah ke..?kalau dah taip silalah klik  CHECK tunggu loading ok...


so the results... Taaa..daaaa.....heheheheeh see blog saya ringan sebenarnya 225.54kb.. so trylah korang



sekian dari saya yg kadang-kadang kepohhhh

Tuesday, July 10, 2012

Syukur dengan rahmatNya..cuma kadang-kadang keadaan sekeliling buat saya marah...

Assalamualaikum....wah dah hari selasa.

*hirup udara segar*
yelah semalamkan hujan lebat so udara pagi ni opkos segarkan...
Alhamdulillah...walaupon hidung ade sumbat sikit..[selsema *snifft*]

saya ni bersyukur sangat dapat hidup bahgia sekarang... actualy lom cukup bahgia sebab lom ada anak..but itu bukan sebab untuk tidak hidup bahgiakan....anak..anak...anak..tahun ni cukuplah 3 tahun kawen ngan #kandajebat but still belom ada rezki dari Allah SWT untuk ada anak...

saya ni kalau orang tanya dah ada anak ke..?atau bila lagi ni..? ataupon ehhh anak kau mana...?? [nampak sangat org ni xpnah amik tau hal akukan..it's so ok, maafkan dia je]  saya still lagi leh menjawab dengan senyuman atau gelak-tawa...tapi saya paling lemah bila #kandajebat saya murung pasal org dok tanya anak kat dia...
serius rasa marah kat org yg sibuk tanya tu...

tapi apakanlah daya saya ni nak marah org ye dak..paling tidak saya diam..#kandajebat diam... then dia akan cakap kita usaha lagi..ni dah masuk 3tahun...yup..opkos kanda kita akan berusaha...cuma sumtime bila kanda camtu umpama hati saya ni terhiris²..rasa macam saya ni diremuk² dan dicampak²...tapi saya kena kuat untuk rumahtangga kami yg chomel ni...

saya memang jarang merungut di FB or Twitter pasal hal anak ni...sebab saya tau kalau saya sedih pasal ni ramai jugak ditimpa nasib yg sama...dan ramai juga yg mayb lagi teruk dari hal saya..pada saya dalam zaman skrg ni..kes seperti saya dah berlambak sangat...even #kandajebat sendiri terkejut rupanya ramai sangat kawan² dia yg dah bertahun kawen still belum ada anak...so cemne tu..?

lagi pulak kalau saya mengadu di FB terutamanya,,alamak tetiba inbox saya beratur produk² yg disarankan kawan²....ada tu mak aihhhh harganya..MasyaAllah...ada tu kena makanlah apelah produknya..saya suka ikut gerak hati..hehehehe..

usaha.....
opkoslah dah berusaha,...yang penting DOA...InsyaAllah cuma jangan mudah putus asa..jangan salahkan orang lain..doa dan terus berdoa...InsyaAllah doa itu akan didengari...

jujurlahkan...sebenarnya macam tak percaya dah kawen 3tahun..hehehehe...kebanyakkan org yg saya baru jumpa mesti ingat saya lom kawen...padahal saya bukannya ketagori badan yg cantekkkkk..hehehe..saya chomel macam heroin citer hooree-hooree tu... tapi skrg dia dah kurus..wakaka..aku gak yg gemmm lagi..takpe,,tgh usaha kuruslah ni..hehehe

sebenarnya bukan nak mengadu ke hape..cuma nak luahkan sikit perasaan supaya kurang sikit bebanan yg dipikul...perrrghhhhhhhh macam masalah besau sangat..

satu jelah saya kalau boleh bila lambat dapat baby ni harap sangat² orang tak tunding jari kat #kandajebat...bukan dia xhebat tapi saya yg bermasalah..serius betul...takpe..saya pon tengah usaha nak baik..moga usaha saya ni dipermudahkan Allah SWT...ingat tau kanda takde masalah..dia normal...yg tak normal ni...saya ni..so saya redha kalau kata dah masuk bertahun² smp kanda tak sanggup tunggu saya redha...againnn redha kanda nak kawen lain...cuma saya memang harap kalau kanda kawen lain saya tak rela dimadu..bukan tak redha,...hanya saya tahu keadaan kanda..kewangan dia...so saya rasa saya tak patut bebankan dia...saya nak senangkan semua pihak,...betulkan tindakan tu,....

oklah ini je luahan rasa..tapi saya doa moga² dijauhkan kawen lain..moga² Allah bagi kami zuriat..at least seorang pon jadilah dari takdekan....meh sama² doakan saya meh... *tadah tangan memohon dariNya*

ok korang bye...hehehehehe...

Monday, July 9, 2012

Mandarin yOooooo..... nimen hao !

pejam celik dah nak habis kelas mandarin gua yang amik masa 3 bulan tu..next week dah final exam..debau lah makkkkk....dup dap..dup dap..tapi yg sedeynya belum betul² menguasai bahasa tersebut..tapi kalau ajak cakap ilek² boleh kot tangkap sikit²...

mandarin adalah bahasa kedua utama didunia selain bahasa Inggeris ok..so kau bayangkan...tekanan weh nak belajar...sekarang plak loashi (cikgu ) aku tu kalau lambat je masuk kelas kena cakap ....

dui buqi, wo lai wangle ( minta maaf, saya datang lewat )

puas den hafal weh..hahaha sebab kedudukan opis yg jauh tu buat aku ni selalu lambat 5min masuk kelas,....hehehehe

tu belum lagi bila loashi ( cikgu ) duk tanya setiap seorang soklan² rawak dalam bahasa mandarin..nak g toilet pon selak buku dulu takut salah cakap...hehehe

hari tu ade kuiz,...semua berdebau..dapat kertas soklan dengan harapan dapatlah selak buku,....nooooooo jangan haraplah..pepandailah kau hadap tanpa selak buku tu... hahahaha..tekanan

ohhh kelas gua ni tahap 1 baru...tapi kau hingat ape tahap satu pon kalau tempoh 3bulan je tak terkuncit kau..kelas plak seminggu 2kali.. setiap selasa dan khamis yea..jam 5.30 - 7.30 petang..
kat mana kelasnya..kat Institute of Diplomacy and Foreign Relations [ IDFR ]
betul² sebelah Dewan Bahasa Dan Pustaka nun...tak tau mane..?? pergi google map sekarang...


tapi serius cakap memang best belajar benda yg memang kita nak belajar dari dulu lagi...tapi macam kesal jugaklah..dulu masa sekolah puas kawan-kawan cina gua nak ajar tapi gua jual mahal..wakakaka...takpelah dapat belajar ngan loashi hensem..wakakakaka...


exercise ok setiap minggu... nak latih tulis ping yin 

tu contoh soklan kuiz... 

tengok terpaksa rujuk balik kamus sekolah rendah..hehehe 

tu kamus orang dewasa..tapi bukan BM-Mandarin
kau cari sampai lobam..hahahaha 

tu loashi kami....mudakan..hehehe...loashi suka makan lu lian (durian)


sekian berita LIVE dari saya..bye...

Wednesday, July 4, 2012

Hadiah #kandajebat

Assalamualaikum.......

hehehehe..bedaynya dah lepas..baru nak update...marah bini #kandajebat... #eh sayalahkan..hikhikhik

ok dah jangan nak gelak gedik plak..

bday #kandajebat jatuh on 29 jun 2012 yang lalu...so maknanya hari jumaat..
masa hari khamis tu saya ni masih blur nak kasi ape hadiah for this year...? #kandajebat suka kartun one piece...terutama watak luffi tu...si budak getah..



[ sumber ]


so lunch hour tu saya bergegaslah ke selayang mall yang paling dekat ngan opis..merayap sengsorang cari ape nak bagi ni....hurmmm cari patung one piece atau mainannya xde lansung bayangan..gila kecewa..

saya dah garuk kepala....aduhhhh camno ni...
jalan punya jalan sengsorang tu saya ternampak satu kedai permainan dekat ngan GIANT ...
ahhhaaaa..saya punyalah happy..terus masuk kedai..
round punya round takde jugak yg ada kaitan dengan one piece...haihhh mengeluh saya..
last² saya ubah fikiran...ternampaklah sesuatu ni..heheheh jeng..jeng...jeng....
agaknya ape...ceee teka..hehehe.. so deals saya grab je benda tu dengan harapan #kandajebat akan ..... 



[ sumber ]



so balik je keje saya tak dapat terus balik rumah sebab ada mandarin class kat IDFR  
#kandajebat plak bbm saya katanya nak main bola...so rancangan saya untuk suprisekan dia berjalan lancar...
habis je class saya terus balik rumah...hehehehe xsempat mandi dan solat gegas2 balut hadiah tu... risau gak tengah balut hadiah #kandajebat buka pintu utama...hehehehe...xsempat plak nak nyorok..hehehehe

so settle sume saya pon siap² ...tunggu #kandajebat balik rumah sebab dia ajak makan luar kononnya...
so #kandajebat balik dengan muka lemahnya...terus duduk kat sofa siap terdampar macam kepenatan sangat ni..saya ajak borak pon boooo layan okeh...

last² saya ajak tgk wayang...sempat lagi saya cakap sorrylah sayang no hadiah this years..he like ...okkkk...hehehehe..so g tgk wayang citer bosan..ajak dia pegi downtown kat cheras tu..sesaja nak buang masa uolllsss..dah penat jalan sempatlah wish bday kat dia masa parking motor..hehehe

so sampai rumah dah jam 1 pagi..lelepak santai nengok tv.. tgk syok tgk tv tu saya bangun g amik hadiah....so  nyanyi lagu happy bday bagai hulur hadiah... dia punya senyummmmmmm

hehehehe...bukak pon rakus gamaknya....tambah lagilah senyummmm dia....
macam ni ha...


itulah hadiahnya...happy dia..tapi saya tau kalau dia dapat one piece lagi tambah happy..mayb hadiah utk occasion lain kot..hehehehe

apepon abang HAPPY BIRTHDAY yang ke ..........................................??
moga happy sokmo deh..nanti bulehlah main heli tu kat padang ek...hehehehe


p/s : time kasih baca tulisan karut ni..hehehe

wordless wednesday #15

Tuesday, July 3, 2012

Happy Birthday Sayang a.k.a #kandajebat

it's your birthday sayang
selamat hari lahir untuk kamu yang hensome..baik hati,...penyayang...
yang kadang-kala suka buat slumber je dengan saya ni...

selamat hari lahir sahabat...musuh..kawan gaduh...
yang kadang-kadang pergaduhan tu sengaja direka sebab suka tengok nis marah..

happy birthday kawan gumbira..kawan sedih..kawan pinjam bahu sampai basah...
yang kadang-kadang abang sendiri tertanya2 kenapa nis nanges tapi tak pernah menyoal...

happy birthday pendengar setia..penyakat setia...penghibur hati lara..
yang memang sentiasa ada disisi walaupon kadang-kadang kita jauh...

selamat hari lahir pembimbingku
semoga abang mampu menjadi suami yang disukaiNya

selamat hari lahir suami...selamat hari lahir husben..
terima kasih atas kasih sayang yang dicurah selama ini...

selamat hari lahir heroku...
yang sentiasa beware dalam menjaga nis yg nakal ni...


it's your birthday sayang
terasa waktu pantas berlalu....
apepon yang berlaku nis doakan 
moga abang dipanjangkan usia
dilimpahkan rezki dan rahmat dariNya...




p/s : untuk makluman bedaynya 29 jun yang lalu...hehehehehe

Monday, July 2, 2012

Fixi Time

Pagi  tadi sampai je opis tetiba pos bagi parcel...diulang BOS hehehe...parcel sampai on jumaat...saya kan cuti jumaat sebab meraikan bday boy #kandajebat so bos simpankan...yeayyy TQ bos..

parcel...berbalik pada parcel...saya ingat parcel ape..sebabnya semua yg saya order online amik masa nak sampai...so tadi belek² rupanya dari FIXI hehehehe... tak tau ape tu fixi...?? cliks je perkataan FIXI  nanti akan ketemui jawapannya....yeahhhh

so bukalah dengan rakusnya..tak sangka sampai dah sebenarnya..hahahah...tq team FIXI  sebab lelaju pos kat kita ni...

nilah hasil kerakusan bukak parcel


kita order on 26 jun ... 29 jum dah sampai... thanks again...

sebulan akan order limit 2 buku...
sikit-sikit lama-lamakan jadi membukit....
lagipon setiap buku yg diorder tu ade diskaun tau kat kedai FIXI


terapkan budaya membaca..cheewahhhh

padahal buku bertimbun lagi kat rumah tu nak dibaca...hehehehe

okies.....

SELAMAT MEMBACA

p/s : masa entry ini ditaip #ngeri tu dah habis baca..serius bessstttt






Cinta Setengah Mati ( Indah Dewi Pertiwi )

Salam All.....
abaikan saya dah menyepi lama tu,...memang budak bertuah tu dasar pemalas...hehehehe

hari ni dengar lagu ni kat radio...boleh #kandajebat tanya saya

#kandajebat  : nis cinta abang setengah mati ke...?
saya              : opkos...tapikan taklah setengah mati...
#kandajebat  : *kekerut muka* *bunyi cengkerik*
saya              : yelah cinta ape setengah mati,...nis sayang sampai mati...hehehehehe

* sendagurau monday blues




setiap hari ku bayangkan
setengah mati ku korbankan
apa pun akan ku lakukan
demi kamu (demi kamu)

setiap hari ku harapkan
setengah mati ku korbankan
apa pun akan ku berikan
demi kamu demi kamu

reff:
sya la la la lai la la la la lai
seribu kali ku mati ku rela tuk dirimu
sya la la la lai la la la la lai
sekali pun ku takut kan kehilanganmu

setiap hari ku bayangkan
setengah mati ku korbankan
apa pun akan ku lakukan
demi kamu demi kamu
setiap hari ku bayangkan
setengah mati ku korbankan
apa pun akan ku lakukan
demi kamu (demi kamu)


p/s : saya suka lagu ni sebab iramanya..seakan-akan lagu lama zaman 70an