Monday, January 31, 2011

HEARTBEAT apekah itO...??

ha...kalau tertanya-tanya..samalah jugak ngan aku bila aku dok tengok benda ni berlegar-legar kat blog ini dan ini....apelah benda ni...setelah aku berajin jari menaip dan bertanya pada sis shi3la dan beliau menjawab dengan entry khas lagi..uh..malu i..hehehe..maka terjawablah persoalan aku pada "HEARTBEAT" nie...

kiranya yang aku fahamlah eh....benda alah ni lebih kurang cam Nuffnang jugak...cuma dengan heartbeat ni kita tolong promote memang produk mereka...lebih kearah barang-barang cenderahati...tapi setiap kali "KLIK" tu heartbeat ni bayar kita dengan harga 4 sen...murah lagi dari Nuffnanglah...TAPI bak kata sis shiela


ha..betulkan...lagipon ikut niatlah..kalau dah memang niat utama tu ni sumber kewangan utama korang takyah join...hehehehe..niat aku join benda ni untuk happy-happy..kalau dapat habuan Alhamdulillah...

ok kalau korang berminat klik gambar kat bawah ni ok...



bila dah klik apalagi...daftarlah eh...dan ikut arahan...aku dah...korang bila lagi....???


notamuka : semalam dan hari ni adalah hari kategori sejuk...uuuuuuu dan silalh rajin² klik HB diruangan tepi blog ini yea..Nuffnang tu pon sekali kalau sudi yea..hehehe

Bila Waktu Tlah Berakhir by Opick


Bagaimana kau merasa bangga
Akan dunia yang sementara
Bagaimanakah bila semua hilang dan pergi
Meninggalkan dirimu

Bagaimanakah bila saatnya
Waktu terhenti tak kau sadari
Masikah ada jalan bagimu untuk kembali
Mengulangkan masa lalu

Dunia dipenuhi dengan hiasan
Semua dan segala yang ada akan
Kembali padaNya

Bila waktu tlah memanggil
Teman sejati hanyalah amal
Bila waktu telah terhenti
Teman sejati tingallah sepi

sumpah tak pernah dengar lagu ni pon...serius....tapi dok bertandang kat blog Ady Budika a.k.a mr froggy dan didendangkan terus lagu ni terus jatuh hati..ehhhh bukan ngan ady budika...gila korang...i kan dah ade kanda jebat berparot...wah..(nasib baik dah kawen ko...)...jatuh hati dengan lagu ni...usaha cari sendiri lagu ni..memang syahdu je sambil baca entry² ady sambil didendangkan lagu ni..serius membikinkan gua mengalirkan airmata darah.  bila hayati lirik lagu ni memang kenalah dengan kehidupan kita kat dunia nie...hidup hanya menumpang bumi Allah SWT....sedarlah wahai umat manusia sekalian...huhuuhuhuhu...oklah nak sambung buat kerja sambil BW eh..kengkawan gi lah singgah blog ady eh....


nota kaki : otak ni serabut pikir macam-macam benda..aduhai hati sabar yea...




Friday, January 28, 2011

Senggugut

besok MIL nak datang tido kat umah...kepala otak sekarang sedang ligat berfikir ape nak dimasak besok lunch dan makan malam...then ahad pagi nak wat sarapan apekah...aduh..susah hati nie...takut tak kena selera plak...hakhakhakha..macam aku ni baru kawen plak...tetap nervous okeh...

aduh hari ni menderita sakit "senggugut"..sakit perempuan itulah...hurm..tapi takpe sakit tu kan penghapus dosakan...hehehehe...aduh..aduh...bertemankan bantal panas ni jelah...tapi rasa tak puas sebab dudukkan...kalau kat umah ni mau baring je kerjanya...hehehe...oklah xlarat nak update...perut sakit je..tension...bye-bye semua


uhhhh....sedapnya...nak ke..??jom pergi cameron higlands.....yummy kot...seminggu kat cameron hari-hari makan benda nie,...aduh...


nota muka : selamat menjalani hari cuti hujung minggu yea kawan-kawan

Thursday, January 27, 2011

Layang-layang I putus talinya

seperti yang dijanjikan semalam..hari ni iva dan buat entry tentang cinta & airmato...waahhh..tapikan iva nak say sorrylah sebab iva tengah dok sibuk mengarang lagi cerita tuh, kerana cerita asalnya sangatlah berjela panjangnya...hehehe...kisah benar tapi nama pelakon utama akan dirahsiakan...hehehe

2 minggu sudah kanda kerja pagi jam 8 pagi until 4 petang....tah macamane hari sabtu tersebut kanda tetiba berkata-kata

 "petang ni kita pergi main layang2 eh sayang"

iva pon terujalah....terus kata...

Okeh baby...hehehe 

so petang tu kanda balik je kerja kami teruslah bersiap²...sementara i siap tu kanda sempat lagi menggoreng nugget...hehehehe....baguih tul kanda ni tau....so kami pon bergeraklah ke destinasi..ha tekaLah kat mane eh....nanti tengok gambar teka tau...


ha dalam beg merah tu ade sebotol besar air suam, seplastik roti gardenia, se"tuppeware" nugget dan juga sehelai tuala kecil...hehehehe...

sampai je kat situ keta dah penuh tau kat parking lot...orang pon dah start ramai sangat....dengan layang² dah macam burung beterbangan di angkasa tau...iva tambah teruja

 ha ni suasana masa kami baru sampai.....kalau tengok live layang-layang dah dok tinggi kat angkasa tu berlambak kot..huhu


 ha kanda pon bertukus-lumuslah dok menggodek layang-layang moden tu...sekali member kanda mai join jugak...member dok keje kat area tuh..hehehe...dok menggodeklah berdua..then siap berlari² nak naikkan layang-layang tuh...hehehe....






 hasil usaha kanda dan kawan kanda dok berlari-lari nak naikkan layang-layang ...naiklah jugak akhirnya...tapikan...hehehehehe...naiknya sekejap je..tah ape silap kat layang-layang tuh....tapikan tadi mula-mula yang teruja ivakan....ha sekarang dah terbalik....yang terlebih eksited ialah kanda dan kawan kanda tu,..namanya wan..hehehe....


ha tu lah rupanya bila layang-layang naik keatas...hehehehe...iva dok tepi jek melayan ni sikembar...


tak kenal pon..tapi kebetulan mereka sekeluarga dok dekat ngan tempat iva duduk..kan iva ade tikar..iva jemputlah mak si kembar ni duduk sekali sambil borak-borak...nugget kami dihabiskan oleh kembar inilah..hehehehe...seronok tengok mereka mamam nugget tuh..hehehehe...eh si kembar pon nak main layang-layang,,,ayahnya belikan ni...


belon upi & ipin...hehehehehe....macam serupa je kot...suka mereka dapat belon tuh...feeling macam main layang-layanglah....ohw kanda ape cerita ek....bila layang-layang kami asyik terbang rendah je...last-last kanda letak layang-layang tu ketepi...dan kanda tolong ayah sikembar naikkan layang-layangnya....senyum sampai ke telinga bila layang-layang ayah sikembar tu naik tinggi...tinggi sangat tau..hehehehe.....


 layang-layang tu ayah sikembar buat sendiri tau...nanti kami nak upah ayah sikembar tu buatkan kami satu ....hehehehehehe



tengok tu muka kanda kepenatan dan gembira yang amat....hehehehehehe...Happy time katanya,....




inilah keluarga sikembar...hehehehe...selamat berkenalan keluarga sikembar....akhirnya last sekali kanda kata...

yang..nanti kita datang lagi naikkan layang-layang yg ayah sikembar buat tu eh.....huh...

tapi kami memang happy sangat sebab bukan selalu dapat camni..sebab sekarang kanda dah kerja yang memerlukan dia kerja sebanyak 3 shift yang tak tentu...hehehehe...tq layang-layang.... 


nota muka : hurm...rupanya kembar ni dah dinanti oleh ayah dan maknya selama 6 tahun untuk keluar....WOW...lama gila kot...takpelah rezeki masing-masingkan...hehehehehe...tapi yang part bestnya..kembar setahun lebih ni dah dapat adik perempuan 4 bulan..tapi baby kena tinggal kat umah masa ni...hehehehehe
ha jawapannya iva pegi ke Taman Metropolitan Kepong







Wednesday, January 26, 2011

header blog pon ubah....template blog pon dah berubah.....saya sukkkaaaa.....anda bagaimana...??

hohohoho..berpoluh ketiak den ni ha...dok meng"decorate" ruangan menaip aku ni ha....template yang lama tu bikin mata gua makin rabun...semak sangat...asal nak mengarang je terbantot karangan ni ha....arrrgggghhhhhhh memang sangat puas hatilah dengan kerajianan gua kali nie....tunggu lagi satu blog plak diubahkan segalanya...wiiiii...

chinese new years korang pergi mane eh...???saya ..?? PERAK....yeay...ade amik upah shoot majlis kawen...hehehe...leh ar sikit-sikit side-income...lagipon shot gambar ni memang benda yang aku suka buat....sampaikan kanda pon yang tak pernah amik gambar pakai DSLR tu pon aku ngajor sampai pandai...kanda dah hebat sekarang...pergi perak ni tak sure kanda pergi ke tak...sebab tak tau lagi cuti kanda lulus or not...ciankan kanda kerja...sampai adalah yang kata...a"aik...orang gila je yang kerja tau..."huwaaaa...tak kesahlah yang penting mata pencarian kanda tu halal...

entry kali ni memang takde isi sebab dah penat meng"deco" blog...hahahahhaha....esoklah eh...ade cerita sikit ni nak kongsi bersama....kisah cinta dan airmata...wah....nak tau lebih lanjut...??Tungggguuuuuuuuu....
oklah nak balik dah....mau masak ni untuk makan malam...awat ingat aku malas ke...??wooo....plese eh...hahahahaha...ok geng....jumpa esok eh...mmmuuuahhhh chayang u all.....


nota mata : kepala ni asyik sakit je kebelakangan ni...kanda dah bising suh gi hospital..TATUT....huwaaaaa.....