Monday, December 27, 2010

Piala AFF Suzuki Cup 2010

First of all...TAHNIAH pada pasukan MALAYSIA sebab berjaya menunjukkan pada banyak pihak yang MALAYSIA bukan tak bagus...hehehe....Malaysia Vs Indonesia...sebenarnya 'i' sendiri pon tak berapa yakin yang Malaysia boleh sumbat gol sebanyak tuh...3-0 tu beb...fuuuiiiyyyoooo....bravolah....


Semalam pon 'i' tengok sengsorang je kat umah..sebab kanda kerja..itupon bukannya tumpukan sepenuhnya pada permainan bola tuh...'i' leh tukau-tukau channel...hehehe...tengok syok tengok "serasi bersama" kat astro ria sambil ber"FB...kanda msg...


"yang..m'sia dah 1 gol..hahahaha"...


'i' ilek agie....pastu kat FB sibuk memasing update pasal ada orang main suluh² laser ke arah padang...dah si penjaga gol indon tuh bising pasal benda tuh....korek punya korek katanya dari arah penyokong Malaysia....aduhai..kenapalah korang nie...berdisiplinlah sikit...apehal yang korang nak nyuluh² bagai....tu belum lagi tetiba "game" berhenti sebab ada yg sibuk membakar stadium...weh korang...sedarlah sikit...cukai pon kekadang miss nak bayar ada hati pulak nak bakar-bakar stadium....macam orang takda iman plak...cuba tunjuk sikit kedewasaan korang tu...malu weh...malu....kalau 'i' jadi sultan 'i' murka tau tak....eh sultan murka tak..??


tadi dok belek FB....terbaca statement anak sedara 'i'..dia pegi stadium semalam...kepala dia terkena balingan dari orang BODOH yang sesuka hati je membaling botol mineral yg penuh..nak baling dalam padang terkena kepala anak sedara 'i' tuh....sakit kot....konon ada talent nak jadi pembaling cakeralah...konon fanatiklah...apa da....'i' tak faham orang MALAYSIA ni....mane adab weh....malu beb..malu....


klik gambar utk membesarkannya...


tu status 'i' bila tau 'game' terhenti sebab ade nak bakar stadium...sebab biasanya kalau dah berlaku keganasan kat dalam..opkoslah ade keganasan jugak berlarutan ke luar...tapi 'i' memang harap takdelah....kitakan negara harmoni...cheewaaah....

ohw yea...TAHNIAH pada pasukan MALAYSIA yea sebab memberi harapan pada negara kita nie..hehe...tq kepada satu pasukan bukan pada individu..Menang kerana pasukan bukan perseorangan yea...dan harap pemain MALAYSIA akan kekal dan tingkatkan prestasi sebab MALAYSIA BOLEH...yeaaaaaaaaaawwwww......

nota mata : this week kanda keje jam 4pm-12am...huhu..xpe² kanda kerja cari rezeki halal...hehehehe