Monday, May 17, 2010

ape pendapat korang..??

korang gembira tak kalau korang dapat gembirakan hati orang-orang disekeliling korang...???
aku..??
dah tentulah...teramat bahgia bila org disekeliling kita gembira....sampaikan korang xbuat lawak yg kelakar sampai nak tersimpul tali perut pon orang leh gelak beriya-iya....
TAPI
camne plak kalau korang ni asik meyusahkan orang disekeliling korang....
yelah aku faham bukannya niat korang nak susahkan merekakan....
yelah asalnya niat tu baik pon..tapi disalah ertikan...
dipandang senget oleh mereka....
so nak wat camne..????




notamuka : maaf banyak2 kalau iva xsempat nak raoundaboat kat blog korang..jangan risau akan dilawat walaupon lewat...maaf banyak2..

Thursday, May 13, 2010

Tq kawan-kawan

huhuhuhuhu..terharu saya....sangat terharu,....
betul..tak tipu....terharu yang sampai nak leleh air mata...
sebab ape..sebab tak sangka rupanya ade jugak kawan-kawan blogger walaupon xramai tapi masih menyayangi iva...
ok2..iva akan cuba rajinkan diri update blog...hehehehe..
i love u aLL.....cayaLah...




Wednesday, May 12, 2010

lumrah dalam hidup..beginiLah....


Life kita ni sebenarnya complicated...
tapi biasanya kita sendiri yang menambah
nilai complicated tuh...
aku pon bukannya sempurna mane...
yelah nobody perfect kan...
tapi jangan ar dengan menambah nilai complicated tu sampai menyusahkan diri sendiri....

aku tak menunding pada sesiapa...
sebabnya,....
satu jari aku tunding pada kamu...kamu..atau kamu...
ade lagi 4 jari menunding diri aku sendiri...
macam aku cakap..
aku tak sempurna...
sedarlah wahai
kamu..kamu...dan kamu....
bangkit dari tidur yang lena...
jangan pernah rasa takut untuk hadapi
kenyataan pahit dan manis dalam hidup ni..

pejam..celik..pejam balik...bukak mata balik..
dah 9 bulan 1 minggu kita
bergelar suami & isteri..
aku bahgia disamping hincik memandu...
abang..i sayang U...hehehe


Tuesday, May 11, 2010

Dedikasi kepada Puan Aisah Haji Abdullah

ntry kali ini di dedikasikan kepada

Puan Aisah Haji Abdullah


umie....pada along hari-hari adalah hari ibu...tapi bulan 5 ni bulan istimewa...
along tau along bukan anak yang baik...

selalu langgar perintah
selalu langgar pantang..hehehe
selalu tak dengar kata..
selalu ikut sukahati je...
selalu buli umie..
selalu usik-usik umie...
selalu buat umie nangis...huhuhu
selalu buat umie ketawa...
selalu buat umie kecewa...
selalu buat umie marah...
selalu buat umie geram...hish budak nie...
selalu buat keputusan sendiri...
selalu buat umie rindu...
selalu buat umie tak rindu...

umie along sekarang dah kawen...macam tak percaya along dah jadi milik org lain...
umie along tahu apepon yg terjadi umie tetap

ibu yang mengandungkan along selama 9bulan 9 hari...
ibu yang melahirkan along dengan susah -payahnya sampai tumpah darah (sebab along anak first )
ibu yang jaga along dari along kecik sampailah along dah besar skrg....
ibu yang amik berat pasal along dari along kecik umur sehari hingga ar umur along dah sampai tahap dah jadi bini org nie...

along sedar dan tahu hakikat tu umie..umie janganlah risau sebab along tetap anak umie..dan kalau along dipanggil DIA nanti pon..masa pembacaan talkin..nama along akan berbintikan nama umie...

kadang-kadang along nanges....along sedey..along sakit....along kecewa...along taknak umie tahu...along simpan sorang-sorang je...tak mahu org lain susah sebab along.,.terutamanya umie..along tak mahu umie susah hati sebab along.....

TAPI..along gembira..along ketawa...along bahgia,....along nak kongsi semua tuh dengan umie..walaupon kadang-kadang along gagal kongsikan itu semua dengan umie....tapi apepon yang berlaku umie tetap dihati along...umielah ibu yang terbaik untuk along dan adik-adik...

ALONG SAYANGKAN UMIE...



iniLah yang memberi inspirasi dan kekuatan pada along untuk teruskan kehidupan...
terimakasih umie melahirkan along....


Wednesday, May 5, 2010

sedih tak kawan-kawan..??

erm...nak jadi seorang yang dewasa bukanlah sesuatu yang senang...
banyak benda yang perlu dihadapi...
masa ituLah kita tahu dimana sebenarnya kemampuan diri kita....
tapi kadang-kadang manusia nie suka mencuba..sedangkan dia sendiri xpasti apa kemampuan sebenar mereka....

dulu aku xtau ape keupayaan aku dalam hidup nie....tapi aku mencari dan terus mencari....aku xpasti aku dah jumpa atau tak..tapi aku cuba selagi yang aku mampu.....