Friday, November 20, 2009

tak menyempat dah

oho.....morning..morning...wah macam best je today...ohw ok2..ari ni adalah hari jumaat okeh..salam jumaat pada semua....iva today xleh nak tumpu sangat kat blog...semalam dapat job..member iva mintak iva create satu slideshow utk majlis kawen adik dia sok..hahaha...diulangi...

B E S O K...

sempat ke...InsyaAllah..i'll try my best....
inilah namanya cabaran dalam kerja..ohw...ini antara part time job iva ok..hehehe...
oklah..idea tgh mencurah nie...got to go k....

nnt iva rayau2 kat blog u all...InsyaAllah...ceh...

muuuahhhhhh

Thursday, November 19, 2009

Ko nikah nGan sape...??

tajuk nak gempaqkan..hehehe...saje je...

herm..ingat ag tak iva ade show-off..(hehehe) gambar masa iva nikah kat sini ....ha..ade yang mengadu domba ngan iva..nape gambarnya sikit sangat..hehehe...yeLah2..i letak banyak2 ek...tgk tau..khas untuk you aLL...hikhikhik...

ok..tarikh nikah ialah 31 Julai 2009 bersamaan hari jumaat 9 Sya'aban 1430..majlis indah tersebut berlansung pada jam 5.30 petang..Alhamdulillah dengan 2 kaLi Lafaz..i sah menjadi sombody yg SAH to hincik memandu tersayang..hukhukhuk.. iLapUsayAng...

ape...dah basi..haip..sukehati jek...iva peduli ar...xkan basi sampai bila2 InsyaAllah..hahaha...skg pon stiLL in the mOod hOneymOon..hikhikhik...

jom layan gambar...

baju ni sampai beberapa jam before ceremony..hahaha...daLam masa 1 week siap...huh...hebat ko zura..
sebenarnya iva dah tempah baju nikah lama dah...tapi baju tu ade masalah..so terpaksa wat baru..nasib baik minah ni muncul..hahaha..u'r the best buddy tau..

eceh...disebaLik..praktis nak main cak2..hahaha

 
siapa dia..buah hati saya...??

 
tgh tunggu TOk kadi..hincik dah xsabar tuh....

 
from me tO him...

from him for me...

ha...senyum2..tok kadi dah sampai..

 
kena sain borang setuju nikah..hehehe...

 
bla...bla..bla...

 
masa my father wakilkan wali...

 
T E N A N G
 




tgh dengar tok lafaz... 


                              tiba masa hincik pLak lafaz akad...jeng..jeng..jeng                               

 
 L E G A...


mestikah weh...korang ingat ape..senang ke nak wat satu keputusan kawen ngan seseorang...
dengan bayak sangat ujian dalam hubungan kitaorang nie...kalau korang nak tau...ikutkan masa hari nikah nie hincik merajuk bawak diri..bukan ngan iva lah...adelah..hahaha...family matter..iva sms hincik nasihat dia..tapi iva tenang je..kalau hincik dtg Alhamdulillah..kalau kata dia tak datang masa petang tuh..REDHA jek..betul..iva dah get ready mental masa dpt msg hincik..hehe...Alhamdulillah dah selamat pon..hehehe


i NANGES time nie....sebak sangat,....





 
simple je kan...hehehe...ntahlah iva xsuka yg serabut...so pelamin wat sendiri jek..hehehe

 

just u sayang...


ok..nnt iva cerita lagi ek masa kenduri pLak ek..da...




Wednesday, November 18, 2009

semoga berjaya ek...


selamat menduduki SPM tuk sume student tingkatan 5 ataupon calon bebas..hehehe...wah mesti debar2kan masa nak masuk dewan..mesti resah je masa pemeriksa edarkan paper..hehehehe....mesti susah hati masa pemeriksa kata "ok..lagi 5 minit..."..menitik peluh..kalau ade ar

TAHNIAH...eh ape aku merepek nie...

G O O D   L U C K

dan sekarang i xde mood nak taip ntry...huuuaaawaaaaaa....

hati sedang sentap...

haip jangan tanya..

xleh jawap...hukhukhuk..

haip..bukan ngan hincik memandu..
i love him...


Tuesday, November 17, 2009

~surat II~


huhuhuhu..ok semalam i dah bagi surat tuk yang memandu sLow tapi macam memandu lajU giLe.....
so today i kena adiL..i nak bagi surat kat u pLak...hehe...mesti u ingat u boLeh terlepaskan...

ok...kehadapan pemandu yang xsuka bagi signaL....

i lap u...eh..i hate u...sebab ape i hate u..sebab u tuh...pergi belajar memandu..then u xreti nak bagi signal atau lampu isyarat bila u nak ke mana2....u lupa kot..u ingat jalan raya tu u yang punya....ataupon u ingatkan keta u cukup kebal kalau berlanggar tak ape2....i pon  xfaham mane pegi mentality u bila u pegang stereng keta tuh..

i minta maaflah kalau statement i ni buat u marah..tapi i geram...i xleh nak bukak tingkap then lalu sebelah u then marah2 u dengan bahasa kesat....i xleh wat camtu..nnt org kata i yg jahat..u baik..huhuhu....walhal u yg jahat..sebab u xreti bagi signaL...u main selit je depan i macam tadi...dah ar i kat line kanan n tgh laju..u nampak i laju..tapi u ingatkan u dah cukup laju tuk beat kelajuan i...i kecewa....disebabkan u xmau dok belakang lori sampah yang slow..n u xreti sabar terus nak masuk depan i yg tgh laju tanpa memberi signal..then bila i horn n highlight kat u...u leh angkat tangan u n marah2 i....i ni kan perempuan..insan yang lemah..u nak i eksiden disebabkan kecuaian u ke...???u nak tanggung kalau ape2 jadi kat i....i minta maaf sebab i memang xleh nak kompromi ngan org2 yg macam u xreti nak bagi signal....i xfaham...signal tu diwujudkan fungsinya dalam kete u untuk ape..??PERHIASAN semata2..????????..cuba u explain...???..

u nak tau..i penah baca magazine humor tau..dalam tu ade satu lawak nie...org yg bawak keta tuh xreti bagi signal...keta dia kena tahan..berenti kat tepi..then org yg tahan dia tuh amik kayu...pukul...eh..bukan bukan org tuh..tapi dia pecahkan kedua belah signal keta tuh...erm....u nak i wat gitu ke..??nnt u kata n tuduh i ni samseng jalanan,.....huhuhuhuhuhu

i memang marah kat u...sebab i bukanlah baik sangat..tapi i nie memikirkan keselamatan i n org lain...i nak kemana2 i suka bagi signal....tapi kadang2 bila i dah bagi signaL u plak xbagi i jalan..tu pon i xfham...ape sebenarnya masalah u..nak kata u laju u lagi perlahan dari i....ntahlah...i nak kata u BODOH...kang u marah i...tapi u memang BODOH+BUTA+no mentality+no manner...semuanya NO....

i ingatkan org2 macam u nie..patut ditempatkan di kawasan yang sume org yg bawak keta xreti bagi signal....semalam pon satu haL..u main masuk je depan i tanpa bagi signaL..kalau u jauh i malas nak gaduh..masalahnya u dekat sangat ngan i..kalau i laju sikit n xperasan u..komfom kita bergesel sayang....yang buat i marah..u kejap ke kanan..kejap ke kiri..u tak tetap pendirian...u libat n susahkan org lain tau...bila i horn u buat dunno jek..lagi i hangin...i ilek..tapi u tetap gitu...u ingat keta u besar n mahal u bagus..??i rasa otak u letak kat kaki..tapak kaki..bukan lutut lagi..bila i highlight u...u ketepi tapi u pandang i macam i yg salah,....then u ikut belakang i..konon nak bagi i takut..huhuhuhu...i tak takut..i kan wanita lemah..hehehehehe

huhuhuhu...i tau ar nak kata ape dah....i minta maaf lagi sekali..i marah tapi i xleh nak marah u depan2..sbb i xmau org kata i yg jahat....i minta maaf kalai i xbagi u jalan bila u xreti bagi signaL...cuba tanya pada yang i bagi jaLan..diaorg sume reti bagi signal tau..huhuhu..okLah i nak pegi dah...i xkuasa layan..pas ni kalau i jumpa u lagi si pemandu yg xreti bagi signal..i nak amik gambar u then i nak tepek kat blog i nie...

ok sayang..i go dulu ek...da..da...


Monday, November 16, 2009

~surat~

ok...ntry kali nie menunjukkan yang i
sangat...sangat...SANGAT..sangat....suka... 
MARAH.......

MySpace

pada sape...uik..apsal ko wat muka gitu...not u.....

MySpace

ni i marah pada pemandu kereta..ceh macamlah i xpandu keretakan..

(surat layang-layang )
to pemandu kereta tersayang

i xkesah ar kalau u nak bawak keta ikut kelajuan u..tapi consider ar sikit..dah LEMBAB tuh....xreti2 nak dok line slow..apsal you gedik2 nak dok line laju macam kura2...i menchik tau...
lagi satu...u ni kalau i bagi light sekali u buat xtau...then i bagi one more time...then u buat xtau jugak..
i rasa macam nak langgar blkg keta u..
MySpace
(ini hanya gambar semata2..i bawak keta ok...)

tapi xleh..sebab nnt i yg kena tanggung kerugian...takkan u nak i highlite u sepanjang perjaLanan..kang u rasa macam ke syurga pLak..hukhukhuk...

i ni insan lemah..
MySpace
i xsuka tekan button hon tuh...i risau kalau i tekan hon nnt u mati daLam iman...terkejut..

MySpace

dah berlaku drama eksiden pulak...lagi i marahkan....tapi masaLah pLak bila..i nak potong u sebab u sLow..u xleh terima kenyataan..so u tetiba laJu...i rasa u ni hina sangat....(oppsss..i mintak maaf )..kena ke u buat perangai buruk tu...kalau u perlahan sebab keta depan u perlahan..i leh terima...tapi kalau u perlahan di kwsan laju tanpa ade kereta tau objek2 yg mengganggu lalu lintas..i rasa macam nak marah u...

i tau mesti u ingat i ni jenis pompuan yg xreti sabar....


masalahnya..u selalu buat hal pagi2 masa org nak pergi keje..u bawak keta diline kanan yang sepatutnya 80km/j dengan kadar kelajuan 20km/j..mane i leh tahan....i pon kalau ikutkan xmau bawak laju dari u..tapi i xmau punch card i merah disebabkan u.....u mungkin ingat ni hari cuti..so u leh santai2 bawak keta..sorry ek u..tolong sedar diri boleh x..aduh..u nie...i xtau nak cakap ape dah...tension tau....

tetiba hilang idea..huhuhuhu...(abaikan)

macam pagi tadi..i bukannya nak have fun atas jalan raya macam u..i xmau bergurau senda macam kat taman...i xsuka,...i nak pegi keje,...nape u mainkan i..then u gelak2 ngan kawan2 u atas keje bodoh u tuh,....huhuhu...i minta maaf..i dah terdoakan u mati pagi tadi..i geram dengan u..buli pompoan lemah macam i nie...

akhir kata before i undur diri ni..i nak ingatkan i..jangan have fun sangat atas jalan raya ya...xbaik utk kesihatan n masa tua....hehehehe..

ok da..hope xjumpa u lagi besok or sampai bila2...

yang benar 
i insan lemah yang cute...

Wednesday, November 11, 2009

~hati girang ke..??~

uhhhh...hari ni agak best xbest....sebab...sebab....bukan2..dari semalam xbest...bengang pon ade....tapi...layak ke nak bengang nieh..aduh.....

MySpace

semalam perlarian perjalanan di pejabat seperti biasa....

MySpace

TAPI

after lunch tenet kat opis nie lansung xleh nak guna...oh ya..iva kat opis pakai wifi...so tah gane tenet xbape ok...n last2 lansung xde..hukhukhuk.... (sgt xbest)

MySpace

tunggu punya tunggu...xde jugak...hurm...tunggu lagi....

MySpace

takde jugak...sampai ar kul 4.30ptg...jadi iva pon balik ar umah dengan hampa..(wah ko dtg keje nak tenet je ke...???kahkahkah...)

so dtg keje pagi ni dengan harapan..mungkin ok dah tenet kot....
(nampak sangat nak main tenet free je dtg keje...jgn marah bos...i lap u...)

MySpace


ceh....bukan pc dengan harapan....jengjeng...eh dah ok ar tenet...
dengan seronok taip

"FACEBOOK" kat search engine gOogL....

so benda nie kuar...


dah seronok dah......then tekan ar lagi..lagi-lagi tekan...

kuar plak nie..


H A M P A N Y A
(korang lagu hampa..??
xde kena mengena pon)


H A T I K E C I K
(ade org kata padan muka..ok..ok...sok bawak berUkband dtg sekaLi...)

risik2 kat bhgn iT upenya..facebOok dah 

B L O C K

aku boikot xmau keje..huuuuwaaaa....nak balik ar...hukhuk..jumpa sok..

(nasib baik bLogsPot ok...tuLun bOs jgn bLock ek...)

p/s : maaf xsempat baca bLog korang...mOod daLam pembaikan..kahkahkah...yelah..sok i baca..da...muuaahhhh


Friday, November 6, 2009

~celebrate bday...not mine...~

Assalamualaikum...
salam jumaat kamu2 disana...
erm ingatkan last time iva ade wat ntry

so kan iva kata ade suprisekan...
ala bukannya suprise party yg jemput ramai2 org pon...
disebabkan kami baru ade kematian baru-baru ni 

so kami decide wat kecik2 je...just kami sekeluarga kecil...
ok...tarikh bday tu jatuh pada hari jumaat tau...
so u all tau je lah..kUaLa Lumpur adalah bandar sesak bila hari jumaat...
(aku pon xtau mane dtg ramai sangat time hari jumaat....)

kembali ke asal cerita...( uk..ayat terabur..abaikan...)
ha..sebabkan hari jumaat..aku kerja kat selayang...same to my mom..pon kat selayang..
so after amik bday woman..terus ke kepong tuk amik adik perempuan kesayangan aku...dia memang keje sana...so after amik dia..kami merempuh kesesakan jalan yang sangat indah weeee......

kuar pejabat kul 5ptg....sampai umah kul 8mlm....hebatkan...walla...
korang tau..ituLah keunikkan KL...
ohw lupa iva dok sg besi k..hehehehe..
hebatnya....ya..ya..i tau i hebat..kahkahkahkah

kembali lagi ke asal cerita (masih terabur..) 
masa dah nak sampai umah iva msg my liter bro n my hincik memandu tuk get ready....

sampai je umah...parking...
my mom kuar keta..
terus kata..apsal gelap je umah..mane semua org...
iva senyap jek..terus g bukak pintu umah....
sambil bebel-bebel ni my mom masuk umah....
yang dak2 laki ni dok nyorok blkg pintu....

kek dah ade atas meja....
terus kami jerit n nyanyi hapy bday to her...wah my mom terkejut..
nasib baik tak terkejut beruk..
punya ar terharu...hehehe....
dah ar xmau citer..g ar tgk gambar2 kat bawah nie.


masa ni ar my mom terkejut n terharu..hehehe

 

 
nisa penah teka ntry sebelum ni kan...nisa terawal setahun...

 

 
 lupa plak...ini untie kami..kebetulan dia pon sampai masa kami sampai...
join together ar..




 
yang kat tepi tu abaikan...suka enteprem...

 



 

 
alalala...sopannya...hehehe..menantu malu pemalu

 

 

SEKIAN.....



Thursday, November 5, 2009

~nak nanges...~

hehehe...ape perasaan korang kalau korang balik dari kerja yang agak memenatkan....then sepanjang jalan balik umah plak..korang penat menempuh kesesakan jalan yang sangat best (huhuhuhu) sehingga korang terasa macam nak goyang kaki tercabut kaki dari badan korang....sambil2 tuh otak korang penat memerah idea nak masak ape arie nie.......then bila sampai umah plak dah pukul 7.30 malam.....penat tak...?????penatkan..huhuhuhu..semaLam i ar tuH yang penat tuh sambil leh wat lompat bintang...

TAPI...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ha..tapi..tetiba penat tuh hilang tetiba atau dalam englishnya "gone"....hahahaha....bila i bukak je pintu bilik i....ade nie atas katil.....


meh kita zoom ape yang tertulis tuh...

 

huhuhuhu..jujur...i spechless..(betul ke ejaan aku nie...) tergamam n terduduk jap...hehehehehe..
aduh rasa cam nak peluk-peluk xmau lepas tau...
ala i tau bukannya benda ape pon..tapi yang penting...IKHLAS ok i ulang IKHLAS dari my hincik memandu..huwaaaaa terharunya i....
hincik memandu kata "kecik je dari abang..."...

"uhuk..uhuk...yang penting ikhlas sayang.." haip tu aku yang kata ek...hehehe
berbunga-bunga riang-ria semalam..rasa cam melompat2 tepuk bintang sambil menari ago-go..hehehehe...
apepun TQ sayang..sangat touching my hati...(wah tetiba bahasa berterabur)....
"abang..walaupon hadiah ni kecik tapi ianya membawa besar pengertian pada nis...kita dah pon 3 bulan 5 hari berumahtakbertangga (ape nie..?)..walaupon dalam tempoh nie ade je yang menjadi ujian tuk kita atau sampai akhir hayat ujian-ujian tu nak kita rempuh
tempuh dia..kita tetap together ek sayang....i love u deep from my heart..uhuk...sayang abang..balik jap g nak 

****hUg*****