Friday, October 30, 2009

~hepi harijadi ibunda sayang~

hahahahahaha...hari ni...30 oktober 2009 kan..kan..kan...ha...ni hari adalah hari gumbira..sebab..hari lahir ibunda tersayang....

PUAN AISAH HAJI ABDULLAH


alolololo....

hepi birthday to yoU...
hepi birthday to yoU....
hepi birthday...
hepi birthday...
hepi birthday to yOu........

hehehe..umur...cuba kawan2 teka...ha....

maka dengan ini anak mu yg cute ini nak ucapkan....

~semoga panjang usia~
~semoga dilimpahkan rezki~
~semoga lebih suksess~
~semoga bahgia disamping anak2 menantu~
hehehehe...

sayang umie...
mmmuuuuuaaahhhhhsssss....


p/s : balik nie kami adik-beradik ade suprise party for her...da...

cute tak..??hehehe

Thursday, October 29, 2009

~hati ini dilukai...~

haLoo...haLoo...erm hari ni mula2 hari yg indah tuk iva..yelah kenalah nikmati setiap hari yg kita ade kan....tapi b4 lunch tadi ada plak yg terlah merosakkan mood saya...huhuu...rosak sampai iva menitiskan air mata...apa puncanya iva malas nak cerita...iva tak tau dah nak kata ape..pada org tu..ni pesanan buat kamu....

"aku tak kaco ko tau..aku elok wat keje aku....so kenapa ko nak sibuk hal aku...kalau ko ade ape2 yang ko xpuas hati dgn aku..TOLONGlah....jgn pergi jumpa org lain...jumpa aku terus menerus...face to face...aku bukan nak makan ko pon kalau ko bgtau aku.....susah ke nak cakap direct ngan aku...??susah ke...???...please ar...jgn wat aku gini..mentang2 selama nie aku senyap je bila ko sibuk dalam hidup aku ko leh sesuka hati nak memijak hati n privasi aku..........????aku wat keje elok2 tau......tlg ek kamu tuh.....jgn sampai aku jadi bukan aku...huhuhu"

ok..ok..abaikan ayat2 yg ganas diatas..hahahahah.....



Wednesday, October 28, 2009

~kematian~

InnaLillahiwainnalillahirrojiun.....dariNya kita datang...kepadaNya juga kita kembali....iva baru sahaja kehilangan seorang dari ahli keluarga pada sabtu yg lalu....yang meninggal tuh arwah tok cik..abg kepada my granny..memang dah ajal dia..kita redha pemergiaannya....
arwah ni tak kawen..maknanya bujang..umur dah 80++ tau...selama nie arwah bawak diri..so memang tak tau dok mane...masa iva kawen last time pon ade tpon arwah...masa tuh dah dengar sore macam not feeling well...bila kita tanya sihat tok..sehat..ko jgn risau..huhuhuhu....tapi tu ar..Allah tu sayang kat arwah..nak bagi peluang kat arwah rasa hidup berkeluarga yg ramai....beberapa hari pas iva kawen dapat call dari hospital..rupa2nya arwah nie dah pengsan kat umah....jiran arwah yg jumpa..nasib baik...arwah ade sakit jantung n kanser...kami pon jaga arwah..bawak balik...dapat ar arwah laksanakan ibadah puasa utk kali terakhir,....Ya Allah...raya pon sempat...gembira je arwah raya yang baru nie...iskh..iskh...sedeh plak...air mata..jangan jatuh...haip...huhuhuhu...jap berenti nanges jap...

okeh sambung balik.....hincik memandu pon suka bowak ngan arwah..kadang2 tukarkan lampin...(kena pakaikan..sebab arwah dah xleh nak kawal)..mandikan arwah...makan ngan arwah.. even last day sebelum arwah koma..hincik memandu yg mandikan n tukar lampin...masa tu hincik memandu kata arwah gembira jek...bowak2....siap makan nasi lemak lagi...

pagi tuh iva dah g keje..hincik memandu pon after mamam ngan arwah terus g kerja...untie iva take turn jaga kat umah..untie kata arwah dah macam lain..terus bawak g hospital...masa kat hospital arwah pengsan..terus koma....ada dalam seminggu arwah koma..akhirnya arwah pergi jua....sedih sangat..tapi iva kuatkan hati..xmau nangis..masa meninggal jam 10.50mlm jumaat iaitu 23 oct 2009...masa dapat berita tuh iva kat umah mertua..sebab turn sana.....terus gegas balik umah my mom..masa sampai tu arwah dah ade kat umah..my untie kata senang sangat urusan nak bawak balik jenazah...semua dipermudahkan...jap..nanges agie..huhuhu...abis key board ni kang...

okeh...malam tuh iva tido tah pukul bape...umah iva n umah my granny terang -benderang..my sis lagi plak..tak tido lansung...dia teman jenazah arwah sampai pagi terang.... my sis kata wajah arwah masa tuh tenag jek..macam tido...huhuhuhu....dalam kul 10pagi, 24 oktober 2009 jenazah arwah dibawa ke masjid..dekat je ngan umah iva..tuk dimandikan...Ya Allah murah rezki arwah...tempat mandi jenazah tuh memang baru je siap..arwah jenazah pertama mandi kat tempat baru....muka arwah pon masa dah dikafankan tenang sangat macam org kusyuk sembahyang,.....Allah Maha Besar....semua urusan mandi n kafan pon senang sangat..xde gangguan...Alhamdulillah.....

mula2 iva xmau anta ke kubur..takut ternangis..mane leh...kalau ikutkan seksa mayat tau..huhu...sebab tuh org pompuan xdigalakkan ke kubur...tapi sebab my granny kata "along wakilkan wan ek...gi kubur..."..so iva dengan rela hatinya join ke kubur..sampai je kat sana tgk hincik memandu dah dok dalam lubang kubur...settle ape yg patut..rasa cam bangga skit tgk hubby ku itu..huhuhu..iskh..xbaik riak tau...insaf..insaf...memang lancar je perjalanan....hincik memandu pon kata masa sambut jenazah tu ringan jek...MasyaAllah....selesai talkin dibacakan..buat ape yg patut...kami pon gerak balik...hincik memandu balik asing..naik motor..iva naik keta with my untie...masa dalam keta tgk hincik memandu still lagi kat kubur arwah...sedih sangat dia...balik umah pon dia sebak sangat...iva lagi ar...untie iva yg jaga arwah kehulur hilir dgn tuala mandi arwah...huhuhuhu....dia lagi sedih..tapi yelah kita nie dah ade perjanjian..sampai masa kita akan balik semula ketempat asal kita...semoga rohnya dicucuri rahmat dariNya...amiinnn...



Tuesday, October 27, 2009

~BEBAS...~

hahahahahahahaha..waaakhakahakhakhakha....aduhai..akhirnya keje yg membuatkan iva terpaksa abaikan blog dah pon selesai...haip....selesai stage 1..ade banyak stage agie...tunggu...kerja stage kedua dah nak start..tapi kali ni buat berdua ngan opismate....hope lebih cepat dari yg sebelumnya......wah...rasa bebas gila masa dah siap tadi..leganya Ya Allah....hehehehe...xdapat digambarkan.....BEBAS...



Friday, October 2, 2009

~maafkan daku..~

first of all iva...dengan humblenya nak mintak mmaf pada kawan-kawan sekalian.....

iva sangat bz menyiapkan keje kat opis...sehingga mengabaikan blog...
tak terniat lansung didalam hati ini nak biarkan blog bersawang...
tapi apakan daya...
maafkan iva sekali lagi...
tunggu iva disini yea..
akan iva update citer2 dikala raya n masa bufday iva last time..hehehehe

kat facebook pon curi2 jek tau..huhuhuhu...

maaf sekali lagi....