Friday, September 18, 2009

~menang contest1~

huhuhu..nape iva xleh nak tido lagi nie..ooHhhh..pasai..hincik memandu takdak..lom balik agie..dia g sepang..huhuhu..tetiba windu....upp....
hehehe...
okeh..okeh...tu bukan tujuan utama buat ntry pagi2 butO nie..
dah kul 01.05 pagi..yippa...
tadi..eh..silap-silap..semalamlah kan...
balik dari keje..iva macam biasa ar...memang penat ar sebab dah ar pose dah tuh jalan raya jem..sangkut-sangkut keta tuh jalan tau...menchik....iva dah ar xcukup tido...ngantok agie...nasib baik xberlanggar bontot keta lain....

aduh..tgk lari topik lagi...ok2...serius nie....balik keje ptg semalam..iva pon masuk ar bilik cam biasa...
sebab penat sangat iva pon baring2 atas katiL....
tengah golek2 eh..terlanggar barang...

ni dia bentuknya...

sebuah kotak bertulis "herbalife"

masa iva tgk kotak tuh iva pelik sebab bila masa plak iva amik herbalife nie...xkan my hubby plak...??musykil gila-gila....(ade keinginan tuk amik benda nie..tapi nnt dulu ek..baru lepas kawen kwangan kurang sikit..so kena kukuhkan balik...joe nntkan aku disitu..bila xtau...huhuhu...doa ar cepat sikit...)..ha sambung balik..belek punya belek lagi eh pos laju rupanya...

yelah biasanya pos mesti balut ngan kertas kaler coklatkan..ni tetiba pakai kotak gonjeng jek..hehehe...punyalah beriya iva cari kertas yg membalutnya..memang xdak pon..hehehe..
iva tiba2 teringat sesuatu...ohw...tapi nak kepastian iva pon baca ar kat kertas yg bertampal kat atas kotak tuh...hehehe..betul ar..



jeng..jeng..jeng...dari mr jOegrimjow

ha ni ar org nya..hincik joe..pinjam ek gambar..hehehehe...
nape dia bagi kotak tuh iva citer jap g okeh....

erm...ni sambungan....semaLam tgh dok karang ayat baik punya tetiba hincik memandu pulang..maka perlulah saya totop ini lapty sebab dah kul 2 pagi gitu...xreti2 nak tido..huhuhu...so iva sambung pagi nie k...

so mari kita tgk ape dalam tuh..hadiah tau...kasi layan ek...
seheLai baju MU..ori tuh...

satU beg yg cute...

ni lagi cute..pengetip kuku..siap ade patung chumel giLa...
kad raya jangan lupa yea kawan2...tu siap ade pamplet herbalife...tunggu ek..huhuhu
tada......niLah hadiah2nya...nape dapat..??sebab masuk contest yg diutarakan oleh jOe...walaupun agak susah nak faham arahan tugas tu..tapi tu yg best..cabaran...tu ar korang..sape suh xjoin...tq joe..nnt masuk contest agie ek...nak raya dah,....yuhu...sok cari daun kelapa mau anyam ketupat..yok join...tingin nak belajar anyam ketupat paLas...

Thursday, September 17, 2009

~kad raya tUk semua~



first of all..
iva disini nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri....
segala perlakuan,kata-kata dalam setiap nukilan hati iva yang tak sengaja atau sengaja menyinggung mane2 pihak haraplah diampunkan....(sedangkan nabi ampunkan umat..ko sape xmau maafkan aku..huhuhu..sopan..sopan..)

iva sedar iva hanya manusia biasa yang bila2 saja akan menemuiNya...
kadang-kadang iva terlepas kata-kata....
kadang-kadang iva terlepas perlakuan....
kadang-kadang iva xsengaja terjeling mata...
kadang-kadang iva sengaja jeling-jeling..hahahaha....
kadang-kadang iva macam budak-budak sampai org benci....
kadang-kadang iva pra matang sampai org benci...
kadang-kadang iva matang pon sampai iva benci....eh..hahaha..sampai org benci..huhuhu..

xkiraLah yang penting iva nak mintak maaf pada semua..maafkan iva ya...i love uLL the bLogger...nnt raya datang ar umah leh kenal2..yg dah kenal leh rapatkan lagi silaturahim antara kita...yippa....

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....MAAF ZAHIR & BATIN....


p/s : e-card nie tuk sume..amik ar..bubuh kat blog ek...sayang korang....




~perihaL raya~

hahaha..ye..ye..tau..tau...dah bape arie xupdate...bukan sengaja tapi kurang bermaya n bz menyiapkan kuih raya..n sambil2 tuh iva tgh dok design wedding card tuk my member...dia nak kawen bulan 12 nie...so raya ni nak edar kad ape yg patut ar...so gila ah...nasib baik hincik memandu memahami sangat2..semalam dok menanam kat FB pon jahanam dah sume tanaman...hahahaha..xsempat nak harvest..gila ah bz...lagipon on monday n tuesday ari tuh iva dapat mc..doktor suh dok rehat kat umah tapi dah nama pon nak dekat raya mane leh dok diam2..sambil2 wat design wedding card sambil2 wat kuih raya...hahahaha....janji nak upload gambar pon xsempat2 lagi...xpe2..ni iva nak kongsi2 ek...sume pasal rayalah ek...ni pon sambil2 reka ayat nak taip kat sini sambil2 g baca blog kekawan..wah...masing2 dah xsabar nak raya dh....tapi tu ar...betul tak kalau iva kata tahun ni ramadhan rasa macam angin lalu jek...cepat sangat berlalu...macam dah xsempat2 nak wat pe2 pon..huhuhuhu...iva sayu sangat bila ramadhan dah nak habis....xsangka dah ramadhan ke 27..sekejap saje masa berlalu..macam xmau meninggalkan jejak... apepun kuih yang iva target nak wat dah siap...cuma tinggal lagi 2 jenis jek iva xdapat nak laksanakan b4 raya..InsyaAllah lepas raya pon leh pe..iva raya sebulan tau...ha...Alhamdulillha ALLAH bagi kelonggaran lagi tahun nie utk puasa penuh....ape..bukanlah mane ade baby lagi dalam pewut nie...huhuhu...dah Allah nak bagi Alhamdulillah..tul tak... erm....sepanjang bulan ramadhan nie iva sebenarnya rasa sedih+gembira dan macam2 perasaan berbaur...yelah kali pertama berpuasa sebagai seorang isteri...kali pertama puasa kena berbuka kat umah mertua...kali pertama bangun pagi jam 4.30 nak masak sahur tuk suami....kali pertama pergi terawih sebagai suami isteri...pertama kali sembahyang berimamkan suami kalau kat umah...huhuhu...memang banyak ar pertama kalinya..hehehe....tahun nie pon pertama kalinya raya first tuh iva xraya ngan family..huwaaa....sedih nie...my mom dah touching awal2 dah...abis nak wat gane ek...isteri kena bersama suami....redha je lah..... tau tak sambil2 dok fikir nak wat ayat kat sini iva dok baca blog anuar kamaruddin...iva memang selalu lawat blog nuar nie...tapi tuk ramadhan kali ni iva n rakan2 blogger dihidangkan dengan...eh bukan air sirap ar...apelah korang nie..hehehehe..dihidangkan dengan episod2 novel karangan hasil anuar sendiri...tajuknya...."Ramadhan Terakhir"...xpenah miss ar..memang best sangat...n yg tambah best ialah cerita nie banyak selitkan ilmu....Alhamdulillah sama2 kongsi ilmu...memang sedih tapi seronok..meh ar kawan2 mai baca novel nuar... ok dah tersimpang dari tajuk nie cik iva ui..hahahaha..ok2...kat umah korang dah terang-benderang..??yelah kan dah 10 mlm terakhir afdhal kalau kita menerangi rumah kita...huhuhu..selain lampu lip-lap umah iva mesti nak pasang pelita..dah nama pon malam 7 likur...wah meriah..seronok sangat....bunga api or mercun xboleh ha....BAHAYA....diharamkan kerajaan..ha...sape main or jual kena tangkap baru tau...degil nie...babap kang....

dulu2kan time iva kecik2 raya paling meriah sebab sume ahli keluarga berkumpul kat umah atok...dari pakngah sampai ar yg paksu...gila meriah...2 hari sebelum dah bz gila2 nie...huhu....malam raya dok masak rendang,rebus ketupat,kacau dodol lagi.. moment yg best bila nak sembelih ayam..hahahaha....bukan takat ayam yg menggelupur..kitaorg pon menggelupur lari sebab takut tgk ayam tuh..yelah dah namanya budak kecikkan....kalau dulu iva manelah reti nak anyam ketupat nie..hampeh..sampai lunyai jadinya daun kelapa tuh...hahaha...heh tapi tu dulu ok...sekarang tidak lagi...wah....dah hebat tau..kahkahkahkah...tahun nie pon iva siap nak anyamkan tuk umahmertua n umah mak sendiri..wah....(takbur sangat tidak baik oke...)..kuih raya pon gitu gak...dulu my granny rajin tau wat bahulu..yummy..makan panas2 memang sedapkan..tapi haip mane leh bulan pose nie..huhuhu....bila wat bahulu tuh satu tin biskut yg besar tuh..pergh..tapi tu dulu...siap buat kuih ros agie...batang buruk pon wat sendiri...fuh mavellus..futlus...telus...tapi tu dulu....erm....skrg ni granny dah xlarat..dah tua..harap cucu dia nie..setakat kuih2 biasa leh ar buat..nak ngadap bahulu tuh lum teror agie...huhuhuhu...

baju raya+kasut raya+rambut raya+tudung raya...ha...sume nak raya tau...

pastu selalunya iva akan ronda dulu taman perumahan iva nie..sebab kebanyakkan yg ada kat situ kaum2 ibu bapa...so ramailah anak2 yg balik beraya...lagi tambah meriah...pergi raya umah sebelah..sebelah lagi..lagi..lagi...wah memang best sambil2 kumpul duit raya..dulu lah...skg mane leh dapat dah..kata dah jadi bini org,...huhuhuhu...hope hincik memandu kasi ar duit raya kat iva ek....dulu time ayah iva ade malam raya pertama kami akan balik muar johor...kampung my mom...huhuhu...memang gila meriah ar..jumpa sedar-mara,sepupu-sepapat..kami dalam keta dok kira2 bape jumlah duit raya yg leh dikumpul kalau jumpa sedara ramai2 tuh..hahaha...pakcik kayo...eh iva kayo......tapi tu jugak dulu..bukan sekarang...huhuhuhu....bukan takat balik muar jek...n.9 pun kena balik gak....wahtambah lagi duit raya...tapi tu dulu...huhuhuhu...sekarang nie kebanyakkan anak2 just nak dok umah jek..tgk tv..macam hari raya tuh hari biasa jek..huhuhu...ape nak jadi kan....ntahlah yg penting diri sendiri..tepuk dada tanya selera....Lu pikirlah sendiri...huhuhu...kawan2 gane plak....?????


saat iva dok ngarang ntry nie sebenarnya iva ngantok sangat..tapi ni kan kat pejabat mane leh saje2 nak tido..hehehe..iva kelmarin tido kul 4 pagi...bgn kul 6.30 pagi...semalam tido kul 3 bangun 6.30 jugak...huwaaa....ngantok sangat....ok2..iva nak wat keje jap...layan...









Saturday, September 12, 2009

sabTU

tOday is sABtU...sO cutiLah kan..huhuhu..iva baru nak start wat kuih raya..baru siap sejenis..mlm nie tgk ar..dapat wat lagi 2jenis pon oke...sok wat lagi 2-3 jenis..wah..dah banyakkan...hehehe...maaf iva memang xreti nak beli kuih yg tunjuk2..sebab dari dulu lagi my famili rajin wat kuih raya sendiri...huhu...lagipon fun gila bila kita wat kuih sendri..yummy...tadi pon sempat wat semperit...ala....xsempat nak amik gambar...xpe2..mLm ni kalau sempat iva update ntry n upload gambar sekali k..hehe...mlm ni nak wat biskut kelapa n coklat chip..yummy....oh lupa..iva juga mau bikin coklat sendiri..tadi pon hincik memandu membantu ape yg patut...hehehe..okLah iva nak siap..today iva n hincik memandu bukak pose kat luar..ari ni bukak pose with kawan "Cheras Adventure Club"..ni kelab mendaki gunung..hehehe..okLah iva end dulu k...da...muah..selamat berbuka pose semua..

Thursday, September 10, 2009

ntry pening kepaLa...

erm...iva tgh pening nie...semalam tgh dok siap-sedia nak g terawih..tetiba hp iva nyanyi2 lagu budak kecik yg cute tuh...iva pon baca ar..oh kawan iva yg wat kan baju nikah tuh...
dia tanya xmau wat reunion ke..??bukak pose ramai2..??
beh iva tanya balik budak2 kita ke..??(x-uitm sri iskandar perak batch 2001-2005-art n design)
yup..kita semua ar....ko organize ar..
ayamak...last minute plak..erm...
tapi tuk tak menghampakan kawan2...(mungkin ade yg hampa sebab xleh join)
iva pon say ok..nnt aku cari tempat...
so ari nie iva tgh dok pening nak pilih mane nak pi mamam....
tarikh pon kena setting gak..weekday jugak nampaknya....erm...
ade tak cadangan nak mamam kat ne..??
biar ar hidangan buffet senang...
leh booking awal...
leh havoc2..
hahahahahaha..


Wednesday, September 9, 2009

cOntest dari jOe

hehehe..bLog walking..bLog waLking...
tetiba iva tersepak batu, lalu terjatuh...
ntah macamane baru nak bangun angkat kepala.."kedegang" aduhhhhhhh...sakitnya..
uper-upenyer papan kenyataan....

sambil gosok2 kepala yg terhantuk tadi jengah kat papan kenyataan tuh..

"ohw ader sesuatu..ape ek " terdetik dalam hati nie...

mata still pinar2

hahaha..

tu ar jaLan cuba tgk depan sikit ni takde langgar jek..padan muka...

bila mata dah ok iva pon baca ar papan kenyataan tuh..

oh upernya iva masuk kawasan bLog joegrimjow..

baca punya baca..

eh ade sesuatu yg menarik...

loh joe wat contest...

xsusah sangat kot..

xcuba xtaukan...


nasib baik leh menang...hahah...


kalau xmenang xpelah xde rezki namanya....


so meh ar join contest kat bLog joegrimjow nie...

yang menariknya bukan hadiah tapi tajuk contestnya..

"tepat lagi cepat lagi rapat"..

ha ape lagi kawan2...

untung sabut timbul..

untung batu tenggelam...

ceeewah....hahahahah...

ok kawan2 selamat mencuba..

joe..

iva dah wat ntry tau.,..

heehehe..


AMPUN....AMPUN..AMPUN....

huuuuwaaaa......tensen....ntry ni jam 2.10 pagi bersamaan dengan 09 september 2009.....iva mencik......gila ah memang bencik....ape yg iva mencik....huhuhu..iva leh xprasan selama nie org dok komen2 kat all my ntry leh xkuar maksud iva publish...sebab sebelum nie iva xpenah sekat tau comment..huhuhu....tadi dok belek2 tetiba terperasan ade manayk comment xapprove..huwaaa.........iva nak mintak ampun pada semua yg mengkomen....terutama kat ntry nie...huhuhu..iva memang gila rasa marah pada diri sendiri saat ini..huwaaaa...maaf..maaf.....iva memang tak sengaja..maaf yek..pada cik jukogyu + miss aryn + miss yonna sayang + cik yanie putrajaya + pojie poOh + miss roxzy + cik nisa + anuar + joegrimjow ...huhuhuhu..saya sangat nyesaL..maaf kawan2..gane nak tebus ni ek...xpe2 iva kn follower setia..hahahah..adehai..maaf ek...ada antara komen cik aryn suh letak manyak ag gambar nnt iva bubuh ek...huhuhuhu...ok Lah nak end sebab nak tido sok nak hupdate cite kawen..huhuhu,,MAAF LAGI SEKALI....



Friday, September 4, 2009

keje edit-mengedit

ahakz....curi masa jap...erm...so dah masuk ramadhan ke-14..Alhamdulillah....iva mood ari nie sangat xcentre..huhuhu...xberapa nak hepi sangat but try to rileks jek..hehehe..n then gila bz dok design wedding card for my member...yang mane akan kawen pada bulan 12..kejap jek...xlama dah..huhuhu...n sambil2 tuh dok edit picture gambar tuk my member....wedding dia ari tu b4 puasa...hincik memandu yg amik job tuh iva just edit jek...erm...gila ar..sape kata nak wat keje edit-edit nie senang..ha...tapi itu dah tanggungjawabkan..ikutkan memang leh siap cepat..tapi yelah nak2 dalam bulan pose nie memang terkejar2..mane taknya...balik keje 4.30 ptg sampai umah dalam 5++..itu pon tgk keadaan jalanraya ar...lagipon time bulan pose nie ramai yg berebut nak balik umah jam 4.30 ptg...kalau kuar jam 5 ptg mau nye iva sampai umah jam 6.30 ptg..ha jadi super saiya ar..hahahahaha...

ok..ok...menyimpang plak..huhuhu...ha sambung balik..sampai umah jam 5.30..trus masak+siap2kan tuk berbuka...after berbuka kemas2 then mandi...after that tunggu semayang isyak then gie terawih...paling kurang abis jam 10..gitu..gini..gitu..gini...dah kena tido coz sok pagi2 jam 4.30 pagi dah nak kena bangun siapkan tuk sahur plak...huhuhu..sangat stress..tapi iva main mental..hahahahaa.....tu daus n fit..sowi sangat aku amik masa sangat lama tuk siapkan gambar korang..tapi tu ar..aku kawen dulu dari korang pon xdapat agie gambar kawen tau..hahahahahha..so xdelah lambat pon sebenarnya..sabar ek...

oklah..iva nak sambung...tgk ar malam nie leh tido lambat sikit...hehehe...sok kan sabtu..after sahur n subuh leh tido jap...erm..ingat sok nak ajak hincik memandu g matta festival ar..leh gak usha2 nak gi mane bulan madu ke-2..hehehehe...

ok got to go...(ketika ntry ini ditaip...kadar kelajuan menaip dah leh kena saman ngan tok polisi..hahahaha)...key da....muah...selamat berbuka pada semua...


Thursday, September 3, 2009

~sengaL~

aLahai...ntahlah...tah virus ape menyerang iva kala ini membuatkan iva jadi malas gila nak update blog..arie2 bukak blog..baca2 blog org..drop komen tapi blog sendiri terabai...Hampeh gila-gila...bencik diri sendiri untuk sementara waktu...dah banyak entry iva karang tapi simpan dalam draft..ayok...xtau...huhuhu...no..no..jangan pikir yg iva nak lupakan dunia blog..tidak..tidak...aduh..iva sayang dunia blog...just give me more..eh time..hahahaha....banyak benda nak kongsi tapi sangkut je dalam otak..lama2 otak pon jame..hahaha..

erm...xpe2..ok InsyaAllah bsok iva dah leh mengarang kot..ohw ye..selamat berbuka ek (sebab lagi beberapa jam je lagi nak berbuka)..ok..iva nak g jalan2 kat blog kengkawan..da..