Monday, August 24, 2009

Selamat menUnaikan ibadah puasa

assalamaualaikum.....

pejam celik...pejam celik...dah 3 hari kita berpuasa n maknanya dah 4 malam kita sembahyang terawih kan..kan..kan...erm...iva belum terlambat kan nak wish selamat menunaikan ibadah puasa..jangan puasa je lebih tau...ibadah yang lain pon top up sekali..baru betul..hehehe....erm...pengalaman puasa iva yang pertama sebagai seorang isteri..hehehe..lain tau..kalau dulu mak yg sediakan makan kita pagi2...kita tau bangun utk makan jek...dah tuh pas subuh semayang tido balik..hehehe

but this year iva dah xleh gitu dah...huhuhu..miss that time tau kadang2....tapi iva lebih enjoy masa bangun pagi n sediakan juadah tuk bersahur dan makan bersama2 hincik memandu tu....kena pulak my hincik memandu jenis yang mesti bangun sahur..so setiap detik waktu jam 4.30 pagi..iva dah bangun...panaskan lauk..tambah lauk..(kadang2 hincik memandu nak ikan goreng..)sediakan pinggan+cawan..n kejut hincik memandu....pastu semayang subuh kalau hari kerja siap2 gi keje..kalau hari cuti..tido balik ar gayanya..tapi dalm kul 8 dah bangun..huhuhu...dulu time xdak suami lagi leh bangun lambat sikit..hehehehe tapi enjoy sangat...hehehe..

tahun ni raya iva ke rumah mertua dulu..petang raya baru balik umah my mom..huhuhu..mesti sentap kan..kan...kan...tapi nak wat gane dah kawen kena ar saling tolak-ansur...mesti air mata pon berjurai2 nanti..hehehehe....

oklah iva nak call hincik memandu...ape he want to eat tuk berbuka nnt..erm...ape ek nak masak...erm....(tolong bagi idea plez..)

ohw ye...iva ader sesuatu tuk all my fren k...njoy..




Friday, August 14, 2009

iva kepenatan

assalamualaikum.....

wah lama gila iva tak update blog nie..aduh bersawang-sawang dah nie..hahaha...maaf..maaf...ini iva kasi cuci semua bersih-bersih....hehehe..

huh akhirnya ALHAMDULILLAH...selesai gak majlis perkahwinan iva ek....iva memang penat..gila argh penat....sampai ke hari ini iva xsempat nak rehat ag betul2...bulan madu pon terpaksa tunda huhuhuhu....atas sebab2 yg xdapat nak elak...bukan H1N1...sebab iva nak honeymoon dalam malaysia je..erm...

iva pon xtau nak start citer dari mane..erm.....mane ek....hehehe....sebelum iva start story..mari kita tgk gambar dulu...iva tau ramai yg tunggu iva update kan..kan...kan....so jOm....



bilik sendiri bikin..hehehe..simple jek...

huhuhu..tgh dengar dgn kusyuk ape hincik memandu lafazkan

ciuman dari ibundaku tersayang

ni aksi selepas akad tau..

hincik memandu tenang aje..



erm tu antara gambar-gambar iva masa majlis akad nikah....ade lagi tapi xbest ar taruk semuakan..hehehe...

tadi hincik memandu call...dia kata ade dapat pakej murah g langkawi nie...4 hari...pg malam nie balik hari isnin....erm...nak g ke tak..???bukan ape iva ade terlibat plak dengan event umno selayang baru nie..huhuhu..iva dah berbelah bahagi nie...aduh....nnt iva fikirkan ek...nnt kita jumpa lagi ek utk cerita majlis iva seterusnya..muuuahh..doakan iva ek...