Tuesday, July 14, 2009

alamat plez....

salam kawan-kawan..pada sesiapa yg mau kad kwen iva di pos ke rumah atau mau jumpa iva..sila email address2 kamu semua kat "tipah_bedul@yahoo.com" ha...gelak..gelak...tau email address tuh comei..hahaha...leh tinggalkan alamat pada yg diluar KL...yg dalam kL kita leh jumpa..tinggalkan no fon nnt iva call...macam cik anis tuh...hehehe...
dun't wori no fon akan dirahsiakan dari pihak2 yg tak berpihak...

gambar

ahakz...lagi 18 hari je..hahahaha....betul ke..adeh..sakit..sakit..eh jangan....jangan sakit ag skunk nie..tergendala kang payah..sampai masa ape pon xsiap ag..mampos....huhuhuhu... wat masa nie semuanya berjalan ngan lancar....cuma satu je..nape reben yg iva cari xde stok...huwaaa.......tadi iva g lagi kedai2 bunga yg ader kat area pjbat nie..komfom..memang xde dah kaler yg iva nak tu..kalau nak pon kena order...beh gane nie...aduh...sakit..sakit...nasib baik tokei tuh kata xpe2...besok u dtg..i order mlm nie sampai...fuh...lega sikit dengarnya....hehehe..so hope aderlah ek kaler tuh bsok....mekaceh...weekend baru nie iva dah start mengedarkan kad kawen ku itOo....so iva baru start jelajah johor.tapi iva akan cerita kemudian hal jela
jah nie pasal gambar lom transfer ag dalam laptop..hehehe..ade citer2 best n sedey sepanjang perjalanan... kali nie iva nak kongsi pasai photo shoot khas tuk pra-wedding..hehehe...iva ader gak wat shoot nie ari tuh...khas tuk letak dalam kad kawen n banner ke ape ke...saje2....kasi warm up...hehehehe..tapi memang best tau...sape2 pas nie kawen nak amik gambar pre-wedding leh je iva wat....sebab after kawen ni nanti nak kena start balik kerjaya sampingan nie..hehehe...tu pon malam semalam member tpon tanya leh x wat kan slide show tuk dia...erm...sibuk2 nak uruskan keje kawen sendiri pon iva amik gak ar keje tuh..tolong kawan2...ape kerjaya sampingan iva..??iva leh designkan kad kawen..macam2...photo shoot...sume leh bawak runding...pepon iva akan citer kat blog after majlis k...dun wori..hehehe... macam iva ari tuh g wat pre-wedding shoot kat taman tasek perdana....penat gak pusing keliling taman..hehe...siap tukar baju ag..baju tajaan sendiri jek..hehehe..sbb baru pre-weddingkan..tapi terpulang pada masing2...macam iva nnt dah xseri ar masa sandingkan..hehehe....okeh2...terpulangkan iva kata..hehe..adeh...masa iva ari tuh kawan iva tolong shootkan....hehe...nama dia ayu..dia n tunang dia yg shoot...iva n hincik memandu jadi model jek..sambil2 bagi idea nak shoot gaya gane...panas memang panas tapi puh...semangat demi nak amik gambar..ahak...hincik memandu pon kasi komitmen penuh....Alhamdulillah....oklah...nie antara gambar tau..nak tgk yg dah edit kat sini...






Thursday, July 9, 2009

Kad Kahwin Saya

salam..salam...huhuhu..windu tul ar nak blog..hehe..sepanjang iva xmenaip ntry banyak sangat benda yg berlaku..nak cerita semua pon kena amik masa..hahahaha...just nak kongsi je ngan kawan2...tak tau ar sejak2 waktu nak sampai nie...iva sangat penat...banyak benda nak urus..yelah bak kata org kita nie nak wat majlis besar..nak sambut ramai org dtg umah...so all the preparation harus berjalan lancar...bukan pe xmao org cakap belakang...maksud iva mengutuk ar kan...huhuhuhu....doakan ek majlis iva berjalan ngan lancar...cerita pasai majlis nie kan..ape lagi yg penting selain dari makanan...pelamin..bilik pengantin..hantaran...pinggan mangkuk....ape lagi..yg paling penting....????

KAD KAWEN...

hehehe...bukan nak bangga diri..tapi tu ar hakikatnya....kad kawen iva reka sendiri jek....bukan pe just nak memuaskan diri sendiri...cuma print je anta kedai...yg lain iva wat sendiri....sebenarnya kad kawen yg dah siap print dah ada kat tgn iva nie...cuma skunk nie tgh dok sibuk menebuk lubang n mengikat riben kat my card tuh..huhuhu...bukan utk majlis iva jek...majlis sebelah hincik memandu pon iva wat juga...sume sekali sebanyak 1800 keping kad..ahak......pengsan nak wat sengsong..ade sesapa nak tolong buat..bukan tlg tengok ek...hahahahahah.....pastu iva ade gak reka tq kad sendiri..hahaha...pon dah siap print tapi lom amik ag kat member iva..hehehehe...

hincik memandu pon sama bz dok tolong iva wat wedding card tuh..hehe..cian dia...hehehehe..


1800 keping kad yg perlu ditebuk..hahahaha..adeh keje gila...tapi bila dah siap seronok je tgk..puas hati..sangat puas...


masa nak ikat reben pon iva dok pikir gaya camne ek nak wat reben nie..huhuhu...siap surf kat tenet tuh..hahaha...banyak gak yg macam kenan kat hati... contoh macam nie ..



last2 iva ikat gini je..tu seksa gak..hahaha..kalau mental xkuat mmg xmo dah..nak kawen punya pasal pakse diri wat yg terbaik..kawen hanya sekali....seumur hidup...chewah...


ni adalah material reben yg iva guna...skunk masalah besar iva ialah reben yg kaler biru tuh dah xde stock...iva rasa macam nak bakar je kedai2 bunga n kedai jahit yg ade...kalau ader pon depa tunjuk warna biru lain..hahaha...agaknya mmg kaler tuh dah dimansuhkan kot..aduyai...kaler baby blue tuh susah sangat nak ade ke tokey..??kawan2...tlg ar iva kot2 tau kat mane2 kedai yg ader iva nak pegi kedai tuh nak beli..huuuwwaaaa....warna maroon senang plak nak cari melambak2...benci tau...ohw lupa plak...kalau reben kale maroon tuk umah hincik memandu n kaler baby blue yg susah nak cari tuh utk umah iva..huhuhu...please help me...iva xmo kaler lain nak baby blue jugak...(mengada2kan...biarlah yg penting iva nak baby blue..)


butdaway....utk ntry kali nie..iva sekeluarga dengan hormatnya menjemput semua kawan blogger ke majlis iva yg xseberapa nie..iva mohon jasa baik kawan2 semua bagi alamat umah utk iva passkan kad..yg mane umah area kL akan iva by hand je..tq pada yg sudi nak dtg...sayang korang....bagi alamat ek..iva bagi kad real punya....to mrs jukogyu.."awak jauh..kalau dekat saya mesti suka gila awak dtg majlis saya tu nnt..."yg lain po lagi iva suka n hargai..nnt dtg ek...make sure bg address




inilah hasil idea iva yg xseberapa...(maaf gambar agak blur...hehe...nk clear bagi alamat k...)ade lagi selai tuk lapisan depan..so kalau nak yg real iva bagi ek....mekaceh ag sekali...muahhhh....



Wednesday, July 8, 2009

iva menanti

assalamualaikum kawan-kawan semua..maaf iva terhilangkan diri sekejap..iva dah merasa kehangatan n dah xberapa nak senang duduk...hahahaha...nape...tu tgk kat atas tuh..lagi bape hari..hahahaha...adeh..hope sumenya berjalan ngan lancar sangat2 masa hari kejadian tuh nanti....dengan sape...hincik memandu ar..sape lagi..huhuhu....ok2...ohw hincik memandu..hehehe...dah start nak menggatai nie..sabaq2...
ari tuh cik anis kita nie menegur iva di yM...oh terharu she miss me..n i miss u all too..tapi nak wat gane iva agak bz skunk nie...xleh main2..majlis penting kan....lagipon kebanyakkannya iva buat sendiri..huhuhu....anis kata mesti ramai terkejut sebab xpenah citer pe2 pon kat sini...hehehe..maaf..maaf..ampon..ampon...bukan mau berahsia syg2 sekalian....atas permintaan hincik memandu dia xmo expose ag...tapi skunk dah boleh..hehehe...hincik memandu lebih excited nak shake hand ngan tok kadi nnt...hahaha....mula2 anis ingat iva nak undang tuk bertunang..but iva kata nak lansung da...dah nak hampir setahun kami bertunang anis..sebab tuh iva berhenti jap blog nak tumpu perhatian betul2..almaklum ar first time famili iva wat majlis besar2an nie...

erm tuk ntry kali nie..iva sertakan gambar2 masa tunang ek...pada tanggal 03 ogos 2009...hehehe..rombongan sampai after solat asar...amiin.....



sebenarnya iva n hincik memandu sama2 xtgk lagi cincin tuh...coz his mum yg beli..

tgk tuh..hahaha...actualy iva ingat hincik memandu xde..sebab xsuh dia mai pon..tapi abis je majlis tetiba dia muncul..n sebelum majlis xbincang pasal dia pon so xdelah baju sedondon..ala xkesah yg penting masa nikah nnt dia ader..hahahaha..
iva sibling...

tenaga kerja yg bertukus-lumus jugak..peloh2 tiak...

my fren a.k.a my photographer on that day..hehehe..miss her