Friday, June 12, 2009

attentiOn aLL


bLog sedang dikemaskini dan nak update diri yang bersepah2 nie...
adeh...
maaf ek...akan memuncuLkan diri tak lama lagi...i miss u..i love u...




Tuesday, June 9, 2009

~tQ~

bila orang belanje makan..yUmmy..Alhamdulillah....hehehehe..mekaceh...nak i luv u xleh..hahahahaha..gini kesahnya..ari tuh officemate iva tetiba bermurah hati...nak belanje kami mamam..kebetulan plak masa tuh tinggal 5-6 org je kat pejabat..(pandai dia pon time org tak ramai baru nak belanja..hehehe..)so setelah berbincang kami sume wat keputusan nak mamam kat sini...



so iva meng"offer"kan diri nak bawa ke tempat kejadian...xmo manyak story..tgk je ar gambar yg iva dah snap n edit k....yUmmy....

butdaway tq amir..nnt ader rezki lebih belanje ag tau...hehehehe




~jatUh~

semaLam..erk..kira semalam ar kan sebab time iva wat ntry nie dah pukul 12.07am...so semalam ok...hehehe..masa iva tgh meng"on9"kan diri kat dapor umah sambil mengipas2 diri sendiri yang kepanasan tetiba pulak cousin iva beramai2 datang ke rumah...kecik2 lagi masing2 pon dalam lingkungan darjah 1 ke darjah 5...berdedai2 datang umah nak bgtau.."wan jatUh....tangan wan patah"..(wan is gelaran tu my grandmother) terkejut iva..terus bangun menujukan diri ke rumah my grandmother yang terletak kat seberang umah iva jek..(nasib baik dekat..huhuhu..)..aduh my granny tuh dah umur 65 tahun tau...so bayangkan my granny dah tua..tulang dah xkuat..JATUH...aduh...iva sampai kat tempat kejadian tgk my granny still terduduk kat tempat kejadian..all my cousin yg lain xlarat nak angkat coz my granny agak berisi..lagipon masing2 dah takut coz granny kata tangan dia macam patah..aduh...iva angkat my granny with my brother...sebak gak tapi kena cover okeh...iva cucu sulong so memang kalau pe2 akan dipanggil dulu...iva pon angkat n bawak duduk kat depan...huhu..punca jatuh BASIKAL...cousin iva dok betulkan basikal then tinggal je basikal tuh tergendala...my granny nie mata sebelah dah xnampak..sebelah lagi plak tinggal sikit je pandangannya...sekecik duit sepuluh sen...so agak2 ar sendiri...bengang gak ngan cousin iva tuh..but benda dah nak jadi..nak marah pon xguna...xpe iva akan brain wash all my cousin...okeh2 berbalik pada cerita..iva pon suh adik iva tumbuk halia tuk balut tgn yg jatuh tuh...nak elak bengkak teruk...then kebetulan my uncle sampai..terus bawak g hospital....sampai hospital check punya check..komfom PATAH...huhuhu..so kena simenkan...cian my granny...nasib baik pergelangan yg patah kalau satu tangan kanan yg effect lagi teruk...iva xikut coz keta dah penuh..so iva tunggu je kat umah..xmau tido..nak tunggu sampai my granny balik..huhuhu...iva tengah sedih nie..hincik memandu plak demam...pon cian gak,....aduh...iva kena kuat okeh...xleh sakit2..hope sumenya ok..kawan2 doakan my granny okeh ek...besok iva akan brainwash cousin2 iva yg ade kat umah tuh...siap diaorg sume...macam nak cuti jek..alamak semalam dah cuti..erm tgk gane jap g...


Friday, June 5, 2009

~iva~


erm...pagi tadi...iva NANGES..hahahaha..xmaLu..dah besar2 nak nages cam budak2...tapi xleh tahan...nak nages gak..tuh pon cover gila2 tak mo org sekeliling menyedari air mato iva menitik hehehe..aduyai...sentap tul...start dari malam semalam...actuali sebelom2 ni pon ade gak..but iva malas nak pikir...tapi yelah kita ni manusiakan...so of coz ar sedey..macam last nite..sedey..tapi cover kuat...siap senyum tau..huhuhuhu...erm iva ngaku iva pon ader wat silap...tapi iva dalam usaha memperbaiki semuanya.,....tapi kadang2 iva rasa apa yg iva wat tuh sia2 je...sebabnya...sebab iva je yg nak usaha ubah..pihak lagi satu macam hangat2 taik hayam....mula2 je berkobar2...dah abis tuh wat balik...selalunya nnt kata iva yg carik masalah..aduh..dah pulak...bila iva nak protect diri..kata iva xmo dengar cakap...kata iva degil..kata iva tu..iva nie..okeh...xpelah iva akan ubah drastik...xde hal...cuma jangan bila iva dah berubah time tu plak sibuk tanya nape ni...b4 nie xmacam ni pon..so what...??erm...ntahlah...uisk..nape emo nie..kahkahkahkah..lantaklah...iva doa tiap2 kesempatan mintak ALLAH SWT tenangkan hati n jiwa iva menghadapi segala masalah kat dunia nie...hanya ALLAH sahaja yang tahu hambaNYa....


oke..oke..iva dah okeh..pagi tadi ym with my younger sister luah sume2..hehehe..nice sis..baguih adikku itu..yang mana...??ni dia my sis...


walaupon kadang2 suke gadoh2..tapi gadoh sayang pon..hehehe...Love my famili much...to akak...jaga diri tau kat JB tuh..hehehe..jgn lupa ole2 utk adikmu ini..hehehe...



~paSar tani~

heLo...heLo..maLaysia...eheh...iva nie kenapa..nak kena ketOk kepaLa ek..hehehehe..MALAS tau..hahaha..xpe2 coba untuk rajen balik..actually iva rajin tau..rajin baca blog org..hehehe..sape..???kamO..kamu..kamU ar..hehehehe..


ari tuhkan iva g putrajaya..(maaf kawan2 yg dok di putrajaya..niat dihati mau ketemu..tapi masa singkat sangat..iva pon hari tuh terkejar2..balik opis lewat..uuuwaaaa....) wat pe...hehehe...g pasar tani..ader projek MEGA...projek ape..nanti dulu..sabar..sabar..nanti nampak hasilnya iva kongsi ek....so arie jumaatkan...rehatkan lama sikit dari hari biasa..iva dengan selambernya mengajak datin dee my sis pergi bersama-sama...redah dengan kelajuan maksimum..ahaa...mintak2 xde kena saman bawak lebih kilometer..kahkahkahkah..dah nama pon keta manualkan boleh menukar gear utk melajukan kereta..hahaha..dah rasa cam F1 plak..dah..dah..iva ape merepek pasal keta plak nie...iva wat kelakar..nak g beli barang tapi duit tak kuar..huhuhu..dalam dompet sangat sedikit..nak beli tudung 10 hinggit pon xlepas....ape lagi dah park ditgh panas yang panas..iva n datin dee berjalan kaki menuju ke CIMB..tu je yg nampak depan mata..MBB jauh ag...xsempat nak pusing2..hehehe..so dah sampai kat CIMB tuh dengan konfiden iva g kuar duit..alamak..tetiba plak mesin paparkan..








"maaf system swicth tergendala"








aduh masak...iva dah macam nak panas ..kat luar dah panas...nasib datin dee ader..dia kata cuba ar kat mesin sebelah...huh..iva pon coba...fUh..nasib baik kalau tak mau iva saman bank nie...hahahaha..suketi je nak saman2...hehehehe..iva dah ar ngade2 plak nak pkai jubah hitam..sebab nak try tudung baru beli..hahahaha....bak kata datin dee macam minah arabia..hahahhaha..memang bakar lemak tul ar..ahak...then siap beli belah tudung bagai...baru ar menuju ke tempat projek MEGA..hahaha...masa tuh jam dah kul 2.30...gila kentang...nak dengar kata-kata hikmah plak lagi dah kul 2.45....adeh...dah settle sume baru hegeh2 g kat keta..hahahaha...adeh...gila kentang tul....perjalanan dari putrajaya ke selayang sangat membara...selaju mungkin iva memecut...tak tau ar datin dee kecut pewut ke tak..hehehehe...dah tuh datin dee belikan iva benda yang gerak2 dalam keta tuh..hehehe..mekaceh kak..lop u..







Wednesday, June 3, 2009

~ntry tah pe2~

assalamualaikum n morning all....

erm pagi nie iva sempat ar jalan2 kat beberape blog...sangat seronokkan baca blog org then komen2...hahahahaha...adeh apsal iva nie...citer manyak nak gtau kat blog gambar dah siap edit tapi malas nak nyusun kata2..chewah....seronokkan budak2 coti sekolah..iva lagi seronok sebab ape tau...sebab bila cuti sekolah jalanraya terus bertransform jadi sangat reda..xjem macam selalu..kalau x..macam nak suh makan roti dalam keta..hahahahha...keta iva plak manual..ha..hambik ko..padan muka...sedar tak sedar dah 4 tahun iva bawak manual...iskh...kena selalu anta SPA kaki nie..yelah barang nak pkai lama nie..hehehehe....

nanti ingat nak amik keta autO plak..tapi iva rasa lagi penat kot bawak auto sebab sebelah kaki je menekan pedal tuh....lenguh pon sebelah je ar...huhuhu...ayak..sangat pusing ar..nak pkai manual terus or bawak2 tukar pada autO..hehehehe..kalau korang rasa iva yg pompuan musti prefer autokan..??laki2 iva kureng pasti..tapi macam hincik memandu dia lebih suka auto..konon...macam pompuan tau..hahahaha..yelah bila pikir2 balik hidup kat kota kuala lumpur ni memang hidup atas jalanraya...tul kan...cuba fikir balik...macam iva pegi keje je amik masa satu jam lebih kadang2....padahal kalau tak jem just 20 minutes dah sampai..balik pon sama..kalau hujan lagi ar...penah sekali yg kL dilanda banjir besar sampai manyak jalan tenggelam..keta manyak rosak...masa tuh aduh...sakit kaki toksah cakap ar..GILA...memang sakit jiwa iva masa tuh..aduh..potong jalan je keje iva..kahkahkah..potong jalan..sangat hebat...eh maksud iva tuh masa tuh masuk jalan sana..kuar sini..masuk sana...jem jugak...kuar plak kat sini...adeh..jelajah kuala lumpur...cuma satu je..iva sangat BERSYUKUR sebab masa tuh iva tergerak hati nak ikut duta then masuk ikut Jalan Bukit Tunku...tu pon berani je time2 ujan lebat tuh..(sape penah lalu jalan tuh tau ar nape iva kata berani mati nie..huhuhu..)...sebab ape iva kata SYUKUR sebab kalau iva teruskan jugak ikut MAHAMERU komfom sangkut dalam air..sebab banjir kat dalam kuala lumpur..air sungai sume naik..huhuhu..gerun...ALHAMDULILLAH....tu paling lewat ar sampai umah nak dekat kul 10 gak..hahahaha..macam xde pe je dok dalam keta...rasa macam umah dah..hahaha...

moral of story is....kena ar tau selok-belok jalan kat KL nie...senang bila2 sangkut tau dah nak ikut mane...bukan setakat kat kL je..mane2 pon same...macam area umah iva tu pon...kalau ikutkan manyak sangat jalan leh tembus2..hahaha..hebat tembus2..oklah iva nak kuar jap..kang cite lain plak...muahmuah,.....

~kat sana tUh xjemkan cik jukogyu...hahahahaha..~




Tuesday, June 2, 2009

~awards bubuk~

punya dah lama iva tak update ntry sampai kena intreview ngan cik jukogyu bila iva beliau dapat mengesan iva di YM tu ar...hehehe...sowi ek..semalam sibuk edit gambar sampai terlelap...so pagi nie baru sempat nak wat ntry..

iva dapat awards..yg syioknya awards tuh khas buat cik iva ek..iaitu saya yg cute..(ahah..kenyataan berani mati..hahaha..)
sebenarnya iva dah dapat awards nie dari minggu lepas agi...huhuhu..maaf cik jukogyu lewat meng"appear"kan award nie...SANGAT TERHARU sampai meleleh air hidung...hahahaha...terharu sampai guling2 atas jaLan...


sebab ape si katak ijo...sebab iva ada sesuatu yang berbentuk katak yg besar dan empok bila dipelok..aha...ape kah itoo...jengjengjeng....


besar tau....bila ditegakkan leh sama tinggi ngan pinggang iva yg rampong nie..hahahha...masa mula2 dapat sikatak ijo yang bernama bubuk nie...iva nak kena g kursus tau...seminggu so sebab kan excited iva bawak sekali g kursus..kahkahkah..dah sudah sume org nengok iva heret si bubuk kat lobby..haahahah..siap jadi bualan hangat sehari dua.."eh ade budak bawak patong beso..." lebih kurang gitu ar dialognya..hahahaha..adeh...

tengok kepala iva lagi kecik dari bubuk..hahaha...kalau tido xyah batal pelok dah..bubuk je dah penuh katil..hahahahaha...nnt dah kawen hincik memandu kena tido bawah ke..ahahahaha..mampos kena tendang keluar ko bubuk...baik ko berbaik-baik dengan hincik memandu..eh bukankah hincik memandu yang beri itu bubuk kepada iva..ahahahahaha...

nak jadi cerita rupanya cik jukogyu pon ade gak serupa itOo bubuk...dia windu ...nah cik jue...tengok gambar ek kasi lepas windu..hehehehe....