Monday, May 25, 2009

~terlepas pandang~

adUh manyak plak ntry kawan2 iva terlepas dari pandangan baca..ape punya bahasa nie cik iva...??abaikan ek...takpe2..dun wori..iva akan baca n give comment okeh..ikhlas dari hati ag...
muah..muah...








kan dalam ntry ~mOOd~ iva ader citer yg iva g nengok wayang..tulkan..kan..kan...kLakarkan gadoh2 nengok wayang..hahaha..

so iva n hincik memandu pegi times square nengok citer nieh...



yup betOi tUh citer "night at the museum 2"...
sebab yang first iva nengok so nak gak nengok pe jadi yang second ni...overall iva bagi 4 bintang,,kahkahkahkah...terubat gak hati yang terguris kerana bergaduh tuh kan..

citer nie sambungan pada "night at the museum" xsilap iva last year....

the story bermula dengan si hero "Larry Daley" lakonan bersahaja hincik ben stiller nie..

dia dah jadi seorang yg ternama..ader produk sendiri...bak kata org dah ader life sendiri yg succesfull ar...setelah sekian lama tetiba one day dia tergerak nak pg balik ke museum tempat dimana segalanya bermula dulu2 ar...

rupa2nya museum tuh nak tutup dan direnovate tau..hincik "larry" dah susah hati then lagi tambah susah hati sebab all figura kat dalam museum tuh dok salahkan dia sebab satu dia dah sombong..2 lama tak datang jengok diorg n tiga xmau tolong diorang nie...

sumer figura nie plak dah dimasukkan dalam kotak khas n akan dihantar ke "washington museum" dimana kat situ gila manyak museum tau..macam2 jenis...depa buat satu pameran satu museum so memang banyak ar bangunan museum kat sana...

bila dah dihantar si larry nie try macam2 cara nak amik balik kawan2 dia nie..tetiba dapat call..tau sape...si koboi kecik (jedediah smith) lakonan owen wilson


si koboi kecik nie call then rupa2nya simonyet pembawa masalah ni dah bawak sekali tab yang leh menghidupkan all the figura..aha..disinilah bermulanya...pegi ar nengok sendiri ek..memang best..xrugi pon kalau nengok...hehehehe...

memang best citer nie..ader banyak sangat part yang wat iva ketawa terbahak2...antaranya time larry ngan si monkey yg pembawa masalah tuh n ader lagi sekor monkey yg terbang ke angkasa lepas wat demo tampar2 kat larry..hahahaha...manyak ar lagi yang part best....

okeh selamat menonton....



Photobucket

~tag n award from sis~


aduyai..(pinjam ayat "B" agi..hehehe)

iva mau langsai utang nieh..datin dee....saya bayar ek utang tag..tq tag saya n bagi saya award agie..hehehehe...tapi kena plOp jawab sokLan2 nie..yok kita jawab yok...

1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.

cak...ha..dah taruk dah pon...mekaceh akak thayang...


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

~datin dEe~

seorang kakak yang chomeL n baik..juga emo kadang2..rakan realiti n juga rakan blogging..suke kongsi ape2 info ttg dunia nie..hehe..banyak ag tapi xleh citer sumer nnt kaLu kena tag agie dah takde citer..hehehehe
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

..:: sUka cokeLat ::..
..:: sangat cUte..hahaha ::..
..:: suka karoeke ::..
..:: suka shOot gambar n diambiL gambar ::..
..:: suka edit2 gambar ::..
..:: suka usik hincik memandu n kak dee ::..
..:: seorang yang sengaL ::..
..:: seorang yang pelik ::..
..:: seorang wanita..hehehe ::..
..:: pembawa kenderaan berwarna hijaU ::..
4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog

ahah....jeng..jeng..jeng...

..:: cik jUkogyu ..ala cik pUan ar..hehe ::..
..:: cik arYn ::..
..:: cik anis ::..
..:: cik fiza ::..
..:: cik nisa ::..
..:: cik soL ::..
5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan:

baiklah saya menurut perintah..hehe..buatlah ek sesapa yg kena tUh..jangan pLak wat2 tak nampak..hehehe..muuuuaahhhh...






~mOod~

hari minggu yang sangat santai..iva sampai sangat malas nak update blog sehingga ditegur oleh sumbody..."nape xupdate bLog..??"

hanya senyuman yang dapat iva berikan...entahlah MALAS pon ade...tapi hati meronta2 untuk berkongsi pelbagai cerita tapi malas..nak bersantai2 tanpa membuka laptop kesayangan iva....huhuhuh...ape nak jadi nie iva oooiittt....hehehehe..harap maaf siaran tergendala sebentar..hahahahaha...okeh..okeh..iva datang lagi..kehkehkehe..harap2 ar baju anta tempah sempat siap b4 30 hbln may nie..iva nak g kenduri cousin kawen nie..nak pkai baju baru..kalau xsempat siap alamatnya memang pakai baju yang ader je ar..hehehehe....

iva kena tag ag nie..hehehe...aduyai..(sori kak pinjam ayat "B"..) kena tag ag..hehehe...tapi takpe2 iva tetap akan buat punya...hutang jap..ni dah gaji leh bayar utang ar nie...jap g ek...

okeh..okeh..mood jadi ilang mayb ada sangkut paut ngan hincik memandu kot..huhuhuhu..ade gaduh sikit..berlarutan sampai beberape hari..tapi minor je gaduhnya..hehehe..bukan gaduh baling2 pinggan okeh..just gaduh dalam sunyi sepi..hape tuh..hehehhe...yang xbercakap...xsms..xjumpa..sume tak ar...tapi mane leh lama2..huhuhu...tuh pon konon2 g nengok wayang nak kasi baik..sekali gaduh lagi...hehehehe..kelakar plak bila kenang balik...hampir xjadi nengok wayang...tapi berkat sabar antara kitaorg nieh..chiwah..hahahaha..masuk jugak panggung wayang tuh..hehehe.,...kalu xrugi je beli tiket tau..hahahaha...b4 masuk wayang dah baik2...he say sowi..me tOo..huhuhu..then gelak2..kahkahkah...sangat chumel..iva okeh yang chumel...ok..hincik memandu pon nak chumel gak..hehehe...so mood dah ade..semalam teman hincik memandu wat keje kat pejabatnya,...cian so many work..n iva sempat ar betulkan his computer kat opis tuh..urm..tu ar gatai pegi install program yg tah ape2 tah..kan dah glabah,,..huhuhu...sekian..

moral of the story...:: jangan gaduh2 ..hahaha...senyum jek..pesan hincik memandu..hehehe..ntry iva agak bengkang-bengkok..hehehe..kalau korang gaduh with him or her what will u do..???






Wednesday, May 20, 2009

~iva maRah~

kawan-kawan...silalah melawat sini.....sangat marah iva baca ini laman web...uikh....menggelegak hati iva nie...

laman web yang menghina nabi kita Nabi Muhammad S.A.W

xpatut...sangat tak patut...kawan iva terjumpa bLog nie... nak kena rejam sampai mati..eh salah sULa lebih baik perkataannya....


~terima kasih~



iva sangat-sanGat kenyang pagi ini...sebab pe...??sarapan pagi ar...hehehehe...pagi ini sarapan pagi telah ditaja Oleh kak shida yang dodok dikaunter 2 daLam pejabat nie..hehehe..gurau..gurau...terima kasih kak..sangat shedap ini makanan...


ape benda yang iva makan...hehehe...nasik dagang..fuh....sedap nasiknya..rasa cam makan nasik kat korea pLak.uik nape iva sebut korea nie..hahahahaha..


butdaway ari ni kak shida sangat bermurah hati membelanjakan kami semua nasi dagang nie....n tQ pada cika inuL (eh cik inuL pLak..cik ainuL ar..kang perasan gOyang gerUdi pLak..hehehe) yang pergi merealisasikan impian kak shida nak belanja kita makan...(cik ainuL tukang beLi ar..delivary...hehehehehe...)..pada cik maz no worried itU air nesLo n teh ais iva beLanje ek...pon pkai sistem delivary..hehehehe..maz siap tepon kantin nak cakap ngan iva mintak belikan air tuh...( sebab iva turun kantin g beli minum..hehehe...)


akhir sekaLi terima kasih pada saya sebab makan nasik tUh sampai habis n kekenyangan nieh..mata pLok ngntOk macam mau tiDo saja..kak shida jOm tidO..yipPa....




oit cik iva,...nak titOn pLak..keje ar..potong gaji barU tau...



~

hah ape laGi mariLah kita wat ini taG n tengOk sape yang kEna....


1.The last person to tag you was ?

~ cik akak bLakrOse..hai akak...~


2. Your relationship with him/her ?

~ akak saya masa di UitM..~

3. Your 5 impressions towards him/her ?

~ garanG + sayanG saya + tEgas + berdikari + suka trakkinG ~

4. The most memorable thing that he/she has ever done for you ?

~ saYang n jaGa saya masa kat uitm..shE waS a wonderfULL kakak..~

5. The most memorable words that he/she has said to you ?

~ erk..apE ek..tipah ketUk bUdak nie kanG...~

6. If he/she becomes your lover, you will...

~saya akan jaga kakak saya..taPi dia jaUh~

7. If he/she becomes your enemy, you will…

~xmO..xmO...kak rOse garaNg..huhuhu..~

8. If he/she becomes your lover, he/she has to improve on...

~ xdaK kot..sume okeh jek..~
9. If he/she becomes your enemy, the reason is…

~iskH..isKh..kan dah kata xmo...degiL taU..xmo..xmO ar...~

10. The most desirable things to do for him/her are…

~ nak siLat sama cam dOLu2 ~

11. Overall impression towards him/her is…

~ walaupOn akak garanG tapi akak sangat chumeL..hehehe~

12. How do you think the people around you will feel about you ?

~XsUre pLak pasaL tUh..perasaan xLeh dipakse okeh...kaLau org sUka
Alhamdulillah...kaLu xsUka nak kata pe..i'm soooryyy..hehehe~

13. Who is your ideal ?

~ ececeh..of cOz ar hincik memandU..wat masa ni ar..kahkahkah..marah hincik memandu dengan
kenyataan berani mati ini...maaf yach hincik...~

14. What do you hate about yourself ?

~baik sangat kOt...bUt takde ar bawak maSaLah pOn...
( kak dee jangan nak pikir bUkan2 okeh...cobit kang....)

16. For the people who care for you and like you, say something about them.

~terima kasih cOz sayang n care for me..hanya Allah yg dapat
membalasnya..amin..
~sayang kOwang gak...~

17. Bra or panties ?

~alamak sUsah nak piLih nie..dua2 pentinG..hehehe~

18. Chocolate or ice-cream ?

~cokeLat pLez...~
19. 2 people to tag?

~ 2 jek...aLahai..okeh2 yang lain nnt ek..kasi diorang nie dULo..~

* mrs jUkOgyU & datin dEe *

20. Who is number 2 having a relationship with ?

~akak yang iva saYang bangEt n aLways be kakak...(wah manyak kakak nie..shuKE...)~

21. Is she/he a male or a female ?

~aik dah nama pon kakak...pOmpUan aR...~

22. If number 1 and 2 got together, would that be a good thing ?

~ iskH jadi kawan ar....tUL tak..pe ag..siLalah berkenaLan..~

23. Is number 1 single ?

~isKh..dah kawen taU..hahahaha..dah xleh panggiL cik...kena panggiL pUan..~

24. Say something about number 2.

~ aLways bE my sis okEh..Love yOu ~

25. What do you think about number 1 and 2 being together ?

~ tOgether sebagai kawan Leh ar..lain maksUd xLeH..xLeh..~

26. Describe number 1.

~ sebaya + periang + dah kawen + sengaL cam saya + nick lebih kuranG~

27. What will you do if number 1 and 2 fight ?

~ sUbhanaLLah..xbaik gadUh...xmo..xmo gadUh2..okeh..~




~kahkah..iva kena tag dalam sengap~

ayo....iva jaLan2 ketika dicUlik taU..sampai kat satU bLog nie iva pOn berenti ar nak mache2 bLog dia...masa tUh dia punya entry pasaL tag..ohw kena tag upenya..baca punya baca...



sekali macam iva saLah panDang....




dah nengOk manyak kaLi tUk mengOmpfemkan..memang saH....




iva kena taG...namakU ade disitU,...kehkehkehkeh..
kak bLackrOse

baikLah saya akan selesaikan utang tersebUt...mariLah........







~kOrang iva datang nieh..~

iva kemBaLi aG..hehehe..iva kena cuLik ngan diri sendiri jek..huhuhu....tapi kaLi ini iva kemBaLi bersama awards..yag telah diberi oLeh cik dOLa kepada iva okeh..sangaT best nieh..tQ cik kak dOLa sayang..hehehe....saya menghargainya......










Friday, May 15, 2009

~taG pLak dari aryn~

ahhh...iva dah addict nak wat tag..jaLan-jaLan ag masa singgah kat bLOg cik aryn ader plak tag tuk pompuan sahaja...diulang suara...PEREMPUAN atau lebih jelas ag WANITA atau pon ANAK GADIS..hehehehe..adUhai chumeLkan gambar kat bawah nie...tUh bukan setakat gambar je tau...gambar ini juga merupakan AWARDS...awards ag,....hehehehe..ader yg kata dah macam artis popular sebab asik dapat awards....hehehe..iva biasa je seperti bunga hutan..(merepek dah..-abaikan )..awards org dah bagi kita berbahasa amik ar..kehkehkeh...okeh syarat nak awards nie kena jawab tag duLo ok...

get set gOOooooo...........



Syarat2 menerima award ini:

1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
..::uhh sudah semestinyalah sebab tuh cik iva amik awards n jawab tag nieh ::..


2. Copy badge sebagai award anda
..:: sudah..sudah..sudah...seronotnya ::..


3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

halamak..ha jawab..jawab..yea..yea saya jawab nieh..pelOh2 dahi nieh...

..::sebab jadi pompuan manyak keistimewaan yang ALLAH beri::..

..::jadi pompuan leh simpan rambut panjang n pkai hiasan cantik2 kat rambut::..

..::leh pkai barang-barang kemas..laki2 xleh...walaupon iva xbape gemar pkai emas::..

..::jadi pompuan ader coti-coti khas.laki-laki xde...kalau ader dia seorang yang freak....::..

..::pompuan seorang yang chumeL lagi lemah yang perlu dibantu org kaum perkasa..hahahaha..adakah betoi statement iva ineh::..

..::leh beli or simpan barang-barang yang cute likes teddy or sumething girls thing...::..

..::leh pkai kaler PINK dengan gaya yang sangat menawan tanpa dipandang serong oleh sesapa pon...::..


4. Pass kan award ini kepada girl-friends anda

hehehehe..dengan chumelnya iva nak tag ini dibuat oleh kaum hawa yang menjadi sahabat iva dibLog ini eh....

~ cik yanie putrajaya ag...
~ datin kaydee sayang seLaLu
~ cik anis galaxy
~ cik..eh silap ag Puan jukogyu
~ cik zieLaLa
~ cik fiza yang sweet...
~ cik reen yang chUmeL
~ cik sOL yang disayanGi
~ cik bLackrOse yang dirindU
~ cik dOLa yang agak peLik..hehehe
~ cik ayusLeeping
~ cik nisa
~ puan saL yang saya windU
~ cik farhah






Thursday, May 14, 2009

~taG dari cik aniS~



tadi dok bersuke riang ria membelek-belek blog sobat-sobat iva menyinggah ar kat blog cik anis..sekali ader tag..baca punya baca ayamak ader plak nama cik iva terletak baik punya kat situ..kehkehkehkeh...macam chumel...mekaceh cik anis yang cute...geram jek negok pipi mu itOo..hehehehehe....

okeh cik anis ini saya lunaskan jawapan tag yang diberi ek..muahmuah....


[1] - 5 Names I go by:
..:: iva saionji ~ itOo hanYa gLamer diaLam maya yang berfantasi ini...hehe ::..
..:: aLong ~ adik-adik ku yang memanggiL dengan nama itOo ::..
..:: tipaH ~ nama yG m'ransanG minDa k'tika sesi p'belajaran di perak satu ketika dOLu ::..
..:: nUr ~ nama geLaran yanG hanya dipanggiL oleh seDara-mara ::..
..:: acik niSa ~ chumeLnya biLa anak2 sedara hincik memandU memanggil nama ini ::..


[2] - 5 Jobs I have had in my life:


..:: aftEr sPm as a saLegurL kat memOry Lane mid vaLi satU ketika dOLu ::....:: penaH menjUaL nasi Lomak n jaJan dihadapan uMahkU syUrgakU ::....:: seBagai receiptionisT yanG sgT cute kaT medas cO.sDn bHd ::....:: pembantU tadbir sambiLan disebUah jaBatan awam seLama 2 thn dgn bergaji hari ya ::....:: pembantU ehwaL ekOnomi bertaraF tetap di jabatan yg sama kini.yihaaa..aLhamdulillah ::..



[3] - 5 Places I have lived before

..:: iva penaH dOk kat sungai penchaLa..alahai perkampungan arQam tUh ::..
..:: biLa parents g kErja g umah atOk kat bereK pOLis kOta damansara..yg kat uPtOwn Lama ::..
..:: sebeLom pindah ke seri iskandar iva kEna dOk kat umah kedai manjUng daLam 2bULan ::..
..:: 3 tahUn mengorek iLmu kat seri iskanDar, pErak ::..

..:: sikaLang iva menetaP kat sG besi..umahkU syurgakU ::..



[4] - 5 TV Shows that I watch currently

..:: KBS worLd channeL 303..hehehehe... ::....:: aLL gamE shoW kat kBs worLd tUh ::....:: ninja bOy ::....:: hEgimarU yang sengaL ::....:: spongebOb squarepanTs ::..

[5] - 5 places I have been

..:: puLau pinanG yang bEst ::....:: pEndanG yang terLetak dikEdah..windu mama ::....:: seri iSkandar, trOnoh perak..damn miss aLL those thing therE ::....:: mUar kampUng keriangan kU...miss aLL my reLatives there ::....:: seLayang tercinta..kehkehkeh..janGan kata penaH memang hari2 kat sitU kerja..hehe ::..



[6] - People that e-mail/contact me regularly

..:: of coz ar my mOm..walaupOn 1 umah bUt kena cOntaCt every day terutama timE baLik kEje ::....:: yeLah..yang nie memanG daLam senarai ~ hincik memandU ::....:: akak itoO..yanG iva sayanG seLaLu ::....:: yM witH anGah my sis ::....:: ikin + yUyun + nana ::..


[7] - 5 of my favorite foods


..:: famOus amoUs cOokies ::....:: masak Lomak ciLi api ::....:: cadbUry cokelat ::....:: aLL kinds oF breaDs ::....:: biG aPPLes doughnOts ::..


8] - 5 things I would like to do

..:: nak amik peksa JPA next year.this year dah tutOp..huhuhu. ::....:: nak jaDi sumbOdy yang cute Lagi menawan ::....:: nak sambuNg stUdy ag..uuuwaaaa.... ::....:: nak Ubah penampiLan aGar mOre too ladiEs gitU..skunk okeh jek jUz nak lagi cuTe ::....:: nak macam dOLu2 ngan sumone..yeS yOu sis ::..


[9] - 5 Things I am looking forward to

..:: nikOn D90 ~ adE sape2 nak kasi adiah kat iva tak..?? ::....:: wanna bUy kasUt primavera ari tUh ::....:; sUmbOdy yang dirindU ::....:: nak karOk..hincik memandU jOm karOk . ::....:: nak baLik kampUng ::..


[10] - 5 friends I think will respond



..:: datin kaydEe ::..

..:: cik yaniE pUtrajaYa ::..

..:: cik aryN yang cUte ::..

..:: cik..eh pUan jUkOgyU ::..

..:: cik dOLa ::..


okeh...siLaLah jawab ek ini taG..jangan simpan Lama2 nnt jadi hama..ha..xtahU..hehehe..mUah..ader Lagi satU taG nie...da...





~hehehe~

gOod mOning aLL sObat's..hehehehe....

erm semaLam iva mengutip satu ag awards..actuali teLah diarahkan amik award nie dari bLog cik dOLa..hehehe...thankz kak...
to aLL...hehehe..pegi ar meLawat2 n kenaL2 ngan tUan pUnya bLog nnt musti cik doLa kasi awards..ehek...thanks again kak....muah..muah...




Wednesday, May 13, 2009

~hepi bUfday~

semaLam sedang iva memandU membeLah jaLan raya yang tak terbeLah..tetiba "ring..ring..."munyik ~cik mot~...iva pOn anGkat pkaI bLuetOoth okeh....handsfRee...hehehe..(mane Leh memandu sambiL berbOwak di hp...)


upenya hincik mat...rakan CAC...malam nie berkUmpUl di hQ nak celebrate bufday sham n ct pink...
uhh..nasib baik mat tepon..hampir kelupaan...maka sampai je umah terus iva meng"sms" hincik memandu menyatakan kena g hq malam nie...hincik memandu kata OKeh no prObLem....hehehehe..daLam kul 8 kami gerak2 khas...hehehe..g carik adiah...nasib baik skunk ade jual paperbag chantek readymade punyer..hehehehehe...sudah membeli hadiah terus menderu ke tempat kejadian..eh..eh..tak...g pejabat hincik memandu sebentar...ade urusan seri paduka bagindos....hehehe..after that baru menderu ke tempat kejadian....

ececeh....Hq tu bermaksud tempat berkumpul rasmi CaC nie...kat ner..kEdai mamak jek...hehehe...CaC tu aper..."CHERAS ADVENTURE CLUB"....maknanya iva sukan sukan lasak jugak...hehehehehe...so sebelom upacara Suprise dimulakan kami bincang tentang rancangan nak ke pulau2 yang ader berehat..maknanya kami ader akaun tiap2 bulan kena bayar yuran..kehkehkeh...
dah bincang2....dah settle baru ar kak siti sayang pegi amik kek....kejut jugak ar hincik sham n cik siti pink tUh...ni antara gambar2 yang iva sempat amik....


p/s : ikhlaS dari iva n hincik memandu..kerna kami kOngsi kewangan..hehehe~



~aCara terakhiR~

yea...acara beLom seLesai..sesudah kami menyambUt mothers day bersama adikku yang demam itU..kami bergegas ke seri petaling untuk membeli present sebab acara selepas ini adalah untuk sambutan mothers day gak..bUt kali nie besar sikit ag..bersama-sama keluarga hincik memandu...dan tetamu undangan khasnya ialah my mom..hehehehe....

so iva n hincik memandu telah sepakat nak beli kek di secret receipe sebagai hadiah kepada ibu-ibu yang nak dirai ini....ehehehehehe...

sambutan telah disambut disebuah restoran bernama Restoran Serai yang terletak di Seri Kembangan....gegak-gempita restoran tuh kami semua riuhkan..hehehehe...tapi seronok beb....

kami adalah tetamu pertama yang tiba so leh ar rest sikit....meja pon dah ready....5meja sambung-menyambung...hehehehe....

dalam kul 9 sampai ar rombongan2 seterusnya...sekali datang 4 kereta yang penuh tanpa ader ruang sedikit pon...hehehehe....rombongan yang dipelopori oleh kanak-kanak terutamanya..hehehe...hincik memandu adalah anak bongsU so dia manyak anak sedara ar..hehehe...nasib baik iva suka kanak-kanak....

sampai2 je dah riuh-rendah restoran...sebelum kami dihidangkan dengan mamam...air dulu dihidangkan xcukup2..berjag2 kuar dari dapor restoran..iva nengok muka tukang wat air tuh macam xikhlas tau..hehehe..maaf ar kak..nak wat gane kuarge ramai..hehehehehe....

datang je makanan lagi ar riuh-rendah..yelah masing2 dah lapaq just iva+hincik memandu n my mom je yang still kenyang but kena gak jamah sikit....kecik hati..hehehehe...setelah selesai mamam....terus masuk upacara sampaikan adiah n kata2 ucapan...mak hincik memandu berucap nanges2..huhuhuhu...sabaq makcik na....hehehehe...sebelum tuh sumer berebut kata adiah masing2 lagi besar..kahkahkah..sekali kuar kek iva n hincik memandu sume tepok tangan tanda shuke ar....so mula ar acara potong2 kek....shedapnya kek tUh...hehehe...nak agie....hehehe...





untuk tok teh tidak dilupa...hehehehhe..anak kesayangan hincik memandu....


akhirnya berakhir jugak acara untuk sambutan mother day....ini yang sangat paLing meriah ar daLam iduP iva...yeLah masing-masing dah keje..duit dah ader..nak beli atau wat pe2 pon xde masalah...yang penting HEPPY..yiiihhaaaaaaa......

umie seronok dapat present....

iva bagi DVD citer kOrea...angah beLanje Pizza...adin bagi cookies..yummy..hehehe...aLi plak kek cOkLat...ha...kinder bueno tuh yang xleh tahan...shedap tuh..eeerrrmmm......dari hincik memandu....hehehehe...


sekian saja entry hari ibu 2009....


~daPat kEk~

baLik saje dari kePong dengan keadaan pewOt yang agak sendat n maTo yang agak berat2..hehehehe....kamI pon bersiap2 untuk ke acara seterusnya ...TETAPi..sedang kami bz siap tetiba hincik memandu panggiL...iva dOk daLam biLik tengaH siap....rupanya2 adik iva.....yang bUngsO teLah membeLikan kek mothers day untuk umie...hehehehe,,,....senyOm lebau umie maLam tUh...

..:: mr aLi zainaL abiDin ::..


sebenarnya adikku ini demam...tongsil sekaLi...so dia xikut kami kemana2...dia dOk umah jek..cian diakan..makan pon just bubur saje,...huhuhuhu...tapi tah masa bila dia pergi membeli kek untuk ibUnda...adiah ar kiranya tuh..hehehehehe












~piZza hUts~


hehehehehe..seteLaH gendang-genduT taLi menaLi kenYang pewUt hati-hati..kehkehkeh,,hape ar iva merepek nie...

ape yang iva nak sampaikan ialah...seteLah kenyang di rawang..iva sekeLuarga bertOlak ke kepOng pLak...nasib baik searaH je..wat pe...????
huh nak g jumpa my sis

...anGah...



menyewa kat kepOng keje kat syarikat syStem iT ...sO dia nak beLanje kami mamam Lagi...ayakz...hehehehe..Alhamdulillah rezeki gOLek2..hehehe...
anGah nak beLanje sebab mOther day.....

.


memULa angah nak belanja nasi Lemak receipe....(nama rEStOran)...tetapi maLangnya..TUTUP..uhuk...
akhirnya kami ke.....




hehehe..maaf gambar kabUr...kamera kurang hebat..hehehe...

hehehe....









~open hUs..hehehehe~

ahaD ari tUh ader jemputan makan-makan kat umah my x-boss...hehehe....yummy..yummy....umah mR iLyas (my x-boss) kat area rawang so ikut jaLan dUta....as usual my hincik memandu yang memandu pada hari itu..sebab hincik memandu dapat jempUtan khaS tau..kehkehkeh...sape ag yang pergi...my mOm..my brO..iva n hincik memandu...huhuhuhu...




persinggahan utama..stesen minyak....dah 2 bar kang habis minyak tengah jaLan satu kerja tengah panas nak cari stesen minyak...xsanggup mak...hehehehe...




sempat ag bershOpping di shELL itU..kehkehkeh...




ta..da....sampai juga kami destinasi yang ditujU...ape ag..mai ar bersantaP..hehehehe..





apepon terima kasih manyak2 mr iLyas menjempUt kamI2 ini untuk mensantap hidangan dirUmah yang jauH nun disana....lenkaLi jemput ag ek mr iLyas....



Tuesday, May 12, 2009

~firSt taG n mOre awarD~


yEa gambar di atas kawan-kawan aDaLah awardS ek...dTg dari cik aryN yanG cUte tUh..TETAPI..jengjengjeng....hehehe..iva kena jawab taG..untuk pertama kaLinYa kena taG..diuLangi..pertAma kaLi...hehehe..demi sayangkU pada kengkawan iva wat gak..meh kita ke sesi soaL jawaB...


1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda..

..:: ye cik..sUdah saya LaksanakaN ::..


2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini..

..:: cik arYn sanGat chUmeL ::..
..:: siBLings cik aryn aLL ladies okEh...i Like ::..
..:: saya sUker kOmen cik arYn & cik aryn suker komen sayer ::..
..:: cik aryn dekat dihaTi tapi jauH dari kaCa matO cik iva yanG rabUn nieH ::..
..:: cik iva suker bintanG2 yang jatUh daari bLog cik aryN..hehehe..nice ::..


3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya..

..:: cik iva seoranG yanG peLik pada panDangan matO hincik memandU ::..
..:: cik iva sanGat sUke membLog n berchatTing ::..
..:: cik iva adaLah peminat cOkeLat ::..
..:: cik iva sUke nOntOn wayanG ::..
..:: cik iva tingin nak beLi nikOn D90 ::..
..:: cik iva shUke makAn biskUt famOus amOus ::..
..:: cik iva sangat shUke apaBiLa makan di seCret receipe...terUtamanya kek..uHh ::..
..:: cik iva jUga sUka makaN bIg aPpLes dOnutS ::..
..:: cik iva anaK yang chUmeL daN ceria ::..
..:: cik iva shuke tamBah kawaN-kawan xkira dimana meReka bEraDa ::..



4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka..

..:: eRm iva maU lEbih dari sepOLuh...iva nak aLL saHabat daLam List foLLower wat this ..:: taG..termasUk ar siLent readerS yang sUdi...i Love u aLL...




Monday, May 11, 2009

~wish 4 pUan Aisah haji abdULLah~


Puan Aisah Haji AbduLLah

ibU...ibU...
engkaULah ratU hatikU..
biLa kU berdUka engkau hibUrkan seLaLu...


aLong + anGah + aDin + aLi....SAYANG UMIE...


tiada Kata2 yang dapat nak digambarkan betapa kasih dan sayangnya along n adik2 pada umie...seteLah ape yang berlaku dalam keluarga kita selama ini menjadikan ukhuwah antara kita makin KUKUH dan tiada siapa pon yang boleh memisahkan kita....

kami ber-4 umpama barisan tentera yang akan menjaga umie hingga akhir hayat umie...

YA ALLAH YA TUHANKU...
ENGKAU BERKATILAH KEHIDUPAN IBUKU YA ALLAH..
SESUNGGUHNYA ENGKAU YANG MAHA MENGERTI YA ALLAH...
ENGKAU BERIKANLAH KEKUATAN KEPADA KAMI BEREMPAT UNTUK MENJAGA IBU KAMI YA ALLAH...
DAN YA ALLAH SEMOGA KEKUATAN KAMI ITU MENJADI KEKUATAN UNTUK IBU KAMI MENEMPOH KEHIDUPAN DI BUMI MU YA ALLAH....
ENGKAU SESUNGGUHNYA ENGKAU MAHA MENGETAHUI DAN MAHA MENDENGAR YA ALLAH...
AMIN..YA RABBAL AL-AMIN....


umie walaupon satu hari nanti along dan angah akan menjadi milik org lain yang bergelar suami dan ketika itu kesetiaan dan ketaatan pada suami adalah yang utama..tapi selagi along n angah masih berbintikan umie bila nama disebut ketika ditalkinkan kasih sayang along n angah tetap dan akan bertambah untuk umie...dan InsyaAllah umie akan dikurnikan keturunan yang baik2 dan akan bersama-sama menjaga umie hingga ke akhir hayat....

LOVE YOU UMIE....


nota kaki & tangan...sume org wat entry sebelum n semasa so iva wat ar sehari selepas..yang penting iva dan wish awai2..cuma entry je kuar lambat...


Sunday, May 10, 2009

~moviE~

~salam hari minggu~

hehehe..maaf sepatutnya iva nak buat entry about cerita "pOwer kids" tapi kelmarin n semalam iva terlelap depan laptop tau..huhuhu..sangat meletihkan gara2 menonton wayang gambar pada waktu2 sedap bergulek atas tilam sambil memeluk bantal...

so last friday iva n hincik memandu pergi menonton



pOwer kiDs...
hincik memandu kata citer best...kisah budak2 yang tau muaythai...iva no hal punya..ajak tengok citer sejarah pon jaLan je...al-kisah kami sampai awal...ohw ya..nengok kat Mid VaLLey...saje lama dah xgi nengok wayang kat situ..beratur nasib baik org tak ramai...so tiket yang ader kul 11.45pm...nasib baik sabtu cotikan....so set amik citer tuh..nengok jam ader lebih kurang satu setengah jam agi masa yang terluang so hincik memandu lapaq...n kami pegi makan kat restoran mamak yang satu-satunya berada bersebelahan dengan Mid..


but b4 that iva sudah borong 2 helai jeans..dan one shirt..hehehe..n one more shoes,,,....wah mangkrap ar iva bulan ini..huhuhu..but tak kesah ar yang penting hepi...iva pon dah lami xshopping...hehehe...


so berbalik pada citer power kids tadi...citer nie memang superb best utk tontonan ringan yang bersahaja...
mengisahkan cerita tentang hubungan akrab 4 org budak dengan seorang dewasa...dan dalam msa yang sama cerita tentang pemberontakan di thailand..ngerinya,,...filem nie mampu wat kita ketawa..terkedu..n menangis ..huhuhuhu....hincik memandu kasik 5 star for this film....so nonton yach....

balik dari menonton "power kids" konon nak update entry ar..siap gtau ag kat cik aryn citer power kids best....n pas baca ntry cik aryn about filem "star trek" then siap bagi 6 bintang dari 5...
erm xleh jadi nie...iva pon info pada hincik memandu...
he realy excited nak nengok star trek...n kami pegi ke mid again n dapat nengok kul 11.55 plak..hehehe..
siang hari manyak urusan nak dibuat....
n yang bestnya..
kali ni sambil nak hilangkan masa terluang kami telah masuk dalam panggung secara kurang rasmi..kehkehkeh..(kawan hincik memandu ader bekerja disitu...dah tuh dapat beli popcorn one set with half price..hehehe...nangan mare ek...) kami selambe je masul panggung mane2..so kami masuk panggung yang tgh tayang citer "monggol"...salah satu citer dalam list hincik memandu...the results is..nasib baik xbeli tiket hincik memandu xbrape minat..but iva suka..hehehe...






citer "star trek"memang best sampai ke ari nie iva terbayang2 jalan citer dia..best..sanagt best..to all yang nak nengok dun wori sangat berbaloi tau..hehehehe..
okeh ar nak kuar with hincik memandu n my famili..
nak g cari2 mamam...
n malam nnt ader mother day celebration with my famili n hincik memandu famili..da...




Friday, May 8, 2009

~bUfday parTy~

Last weekend iva ke kLang untuk meraikan hari jadi si ciLik yang bernama naiLy....hehehehe...disebabkan siangnya iva ader some kursus yang perlu n WAJIB iva hadiri maka kehadiran iva agak lewat(maafkan acik n pakcu ek nailY sebab lewat..)....dah ar iva kena bawak sekali anak2 kecik yang juga excited nak ke bufday party tuh..cian depa sowi k acik ade kursus so kita lewat skit ek sayang...yang iva kena bawak 3 org tak termasuk mak diorang...


masing2 seronok n xsabar nak bagi hadiah untuk sicilik yang menyambut bufday...maSa laLu kat tOl batU 3 party dah start...maknanya xsempat ar nak nengok naiLy tiup lilin n motong kek..huhuhu...



ha...ni ar yang menyambut bufday tUh..xsempat iva nak snap pictUre hadiah yang naily dapat...banyak ar jUgak sampaikan iva kata kat naily's mum...

"kak manyaknye adiah..cam majLis kawen plak..."

hehehe..geLak besar kak ikin biLa kata gitu....


yang tgh pegang kotak pink tu my bakaL anak sedara gak...dia berkenan kat present tuH..dah xmau lepas..kehkeh..kelakar tau budak2 nie...yang gambar baby tgh nyusu tuh adik cik tatai baru je 3bUlan umurnya..nama dia tatai yang bagi.."ECHA"...bijak cik tatai tUh..